Το Μουντιάλ «σκοράρει» ακόμα και εναντίον του «Survivor»

Το Μουντιάλ «σκοράρει» ακόμα και εναντίον του «Survivor»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Όχι απλώς σκοράρει αλλά… σαρώνει τα πάντα με το Μουντιάλ της Ρωσίας η δημόσια τηλεόραση.

18 Ιουνίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Το πρώτο τριήμερο, μετά την πρεμιέρα, οι μεταδόσεις του Μουντιάλ 2018 ανέβασε στην κορυφή την ΕΡΤ-1 με όλα τα υπόλοιπα κανάλια να χάνουν έδαφος. Η στρογγυλή θεά καταφέρνει να «καπελώσει» ακόμα και το ριαλιτόπαιχνιδο του ΣΚΑΪ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Παρασκευή (15/6) στο σύνολο της ημέρας έστω και οριακά στην κορυφή βρέθηκε η ΕΡΤ-1 με μέσο τηλεμερίδιο 16%. Υπερτριπλασίασε τα ποσοστά της σε σύγκριση με την προπερασμένη Παρασκευή (8/6) που είχε μερίδιο 5,6%.

Σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο ΣΚΑΪ με 15,7% έχοντας χάσει 2,7 ποσοστιαίες μονάδες. Σχεδόν πέντε ποσοστιαίες μονάδες έχασε το STAR (από 15,1 στο 10,2), περίπου τρεις έχασε ο ALPHA (από 15,1% σε 12,4%) και δύο ο ΑΝΤ-1 (από 12,3% σε 10%). Αντίθετα, σταθερό γύρω στο 7,5% παραμένει το MEGA παρότι το έχουν εγκαταλείψει οι μεγαλομέτοχοί του, μεταδίδει επαναλήψεις σειρών με τους εργαζομένους του για πάνω από δύο χρόνια πλέον απλήρωτους…

Οριακά και πάλι βρέθηκε πάνω από τον ΣΚΑΪ η ΕΡΤ-1 και την Κυριακή (17/6)  που το κανάλι του Φαλήρου έχει πάλι το ριαλιτοπαίχνιδό του, το «Survivor» το οποίο μάλιστα έχει μπει και στην τελική του ευθεία. Το μερίδιο της ΕΡΤ-1  στο σύνολο της ημέρας έφθασε το 18,4% με τον ΣΚΑΪ να μένει οραικά πίσω στο 18,2%. Τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια βρέθηκαν όλα κάτω από το 10%σημειώνοντας σημαντικές πτώσεις στα ποσοστά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΑΝΤ-1 έπεσε στο 6,6% (!) και το STAR στο 7,6% με το MEGA να βρίσκετε από πάνω τους καθώς διατηρείται σταθερά στο 7,7% με 8,3%!

Πιο ψηλά κινήθηκε η ΕΡΤ-1 με τα τέσσερα ματς του Σαββάτου καθώς το μέσο τηλεμερίδιό της έφτασε το 18,8%, σχεδόν πέντε φορές πάνω από το προπερασμένο Σάββατο (9/6) με τα άλλα κανάλια να σημειώνουν επίσης σημαντικές πτώσεις στα ποσοστά τους.

Τους πήρε όλους η… μπάλα λοιπόν, όπως λέμε, με τη δημόσια τηλεόραση να εκτοξεύεται με τις μεταδόσεις του Μουντιάλ και μάλιστα από τις πρώτες μέρες της διοργάνωσης. Ή αλλιώς η στρογγυλή θεά και… «νεκρούς» ανασταίνει. Και που να αρχίσουν και οι πολύ δυνατές αναμετρήσεις...