Ο Βήμα 99.5 που χάθηκε και η κίνηση που ίσως τον επαναφέρει

Ο Βήμα 99.5 που χάθηκε και η κίνηση που ίσως τον επαναφέρει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ιστορία του, λίγο πολύ γνωστή. Είναι το μόνο μέσο του πρώην ΔΟΛ που ο νέος του ιδιοκτήτης το «μίσησε» και το εγκατέλειψε στην τύχη του, μαζί με τους εργαζόμενους.

19 Ιουνίου 2018

Του Γιώργου Ζέρβα

Όλα τα μέσα ενημέρωσης και επιχειρήσεις που απέκτησε η Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη, μέσω του σχετικού πλειστηριασμού που έλαβε χώρα πριν έναν χρόνο, είτε σώθηκαν και λειτουργούν κανονικά, είτε τουλάχιστον κρατιούνται στη «ζωή», όπως το Mega. Το μόνο που εξαφανίστηκε ήταν ο Βήμα 99.5, ίσως και για χάρη των Παραπολιτικών 90.1 όπως είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοί του. Ο «θάνατός» του αργός. Πρώτα έμεινε χωρίς πρόγραμμα, έπειτα χωρίς εγκαταστάσεις και τέλος χωρίς... ρεύμα για να λειτουργήσει.

Όπως είχαμε γράψει, υπήρξε ενδιαφέρον για τον Βήμα 99.5 από ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος θα αναλάμβανε τα χρέη του σταθμού και θα τον έθετε ξανά σε λειτουργία. Αυτός ήταν και ο λόγος που πήρε «παράταση ζωής» μέχρι και χθες ο Βήμα FM. Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον έμεινε μόνο στα λόγια. Οι τεχνικοί του ραδιοσταθμού προσπαθούν τώρα να ρευστοποιήσουν ένα-ένα τα μηχανήματά του, τα οποία κατέσχεσαν με τιμή εκκίνησης περίπου 136.000 ευρώ.

Χθες μπήκε και τυπικά η «ταφόπλακα» στον Βήμα 99.5 από το ΕΣΡ, που αποφάσισε την ανάκληση της άδειάς του και την επιστροφή της συχνότητας στο κράτος. Υπάρχει όμως ένα νομικό «παράθυρο» που δίνει το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πλευρά της ιδιοκτησίας μπορεί να καταθέσει εφόσον το επιθυμεί «αίτηση θεραπείας», με στοιχεία και αιτιολόγηση που να ανατρέπουν την απόφαση της Αρχής.

Σε δύο ανάλογες περιπτώσεις ανάκλησης άδειας, εκείνες του Best 92.6 και του VFM 88.3, οι άδειες επιστράφηκαν μετά από λίγους μόνο μήνες. Στην πρώτη περίπτωση έγινε λόγω της αίτησης αυτοδιαχείρισης που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι του Best, η οποία τότε εκκρεμούσε. Στην δεύτερη ήταν σε εξέλιξη η πτωχευτική διαδικασία, που απαιτούσε την μη αλλοίωση της περιουσίας του σταθμού -επομένως και την διατήρηση της άδειας- αλλά και του ακούσιου λουκέτου που μπήκε στον VFM, λόγω της έξωσής του από τις εγκαταστάσεις του στο Κορωπί.