Κάθε δυο χρόνια τέτοιες... πιένες για την ΕΡΤ-1

Κάθε δυο χρόνια τέτοιες... πιένες για την ΕΡΤ-1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι από τις λίγες φορές που η δημόσια τηλεόραση σχεδόν μονοπωλεί τον πίνακα της Nielsen με τα 20 προγράμματα με την υψηλότερη τηλεθέαση την εβδομάδα που πέρασε (11-17/6/2018).

19 Ιουνίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Κι αυτό μόλις με το πρώτο τετραήμερο του Μουντιάλ της Ρωσίας που θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου.

Τέτοιες... πιένες η ΕΡΤ κάνει κάθε δύο χρόνια είτε με Μουντιάλ είτε με Euro προφανώς καθώς, η στρογγυλή θεά προσελκύει μεγάλες μερίδες τηλε-φιλάθλων. Στον πίνακα της Nielsen η ΕΡΤ-1 απέσπασε την εβδομάδα που μας πέρασε 11 από τις 20 θέσεις με τον ΣΚΑΪ να έπεται με πέντε και τον ALPHA να καταλαμβάνει τέσσερις. Από το κανάλι του Φαλήρου το μόνο που άντεξε τη... φουλ επίθεση από το Μουντιάλ είναι βεβαίως το «Survivor». Και από το κανάλι της Κάντζας τα κατέφερε η ελληνική σειρά «Το τατουάζ» -που κάποιες μέρες κοντράρει ακόμα και το ριαλιτοπαίχνιδο του ΣΚΑΪ-, αλλά και το «Πάμε πακέτο» με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Την πρώτη δυάδα καταλαμβάνουν βεβαίως τα ματς με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση από το Μουντιάλ της Ρωσίας. Και πρόκειται όπως έχουμε γράψει για το Πορτογαλία – Ισπανία (3-3), με το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα να καθηλώνει μπροστά στις μικρές τους οθόνες 1.524.000 τηλε-φιλάθλους. Αλλά και το Βραζιλία – Ελβετία (1-1) που επίσης το δεύτερο ημίχρονο προσέλκυσε το ενδιαφέρον 1.445.000 τηλεθεατών.