ΕΣΗΕΑ καλεί Αθανασίου να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του για «στημένη συνέντευξη»

ΕΣΗΕΑ καλεί Αθανασίου να τεκμηριώσει τα λεγόμενά του για «στημένη συνέντευξη»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για προσβολή και απαξίωση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου από τα όσα υποστήριξε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής της ΝΔ, κάνει λόγο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

20 Ιουνίου 2018

Με ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ενωσης μάλιστα τον καλεί πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις.

«Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας -σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ-, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου, αναφέρθηκε με απαξιωτικό τρόπο σε συνέντευξη που είχε πάρει η συνάδελφος Γιάννα Παπαδάκου από την κ. Παπασπύρου. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τη συνέντευξη: "στημένη για ειδικά θέματα, για Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ". Η συγκεκριμένη αναφορά, η οποία μεταδόθηκε και από το Κανάλι της Βουλής, προσβάλλει και απαξιώνει τη συνάδελφο.

»Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τον κ. Αθανασίου πριν προβεί σε καταγγελίες να τεκμηριώνει τα λεγόμενά του με στοιχεία και αποδείξεις. Ταυτόχρονα ενημερώνει τον πρώην Υπουργό ότι στην ΕΣΗΕΑ λειτουργούν Πειθαρχικά Συμβούλια και Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, στα οποία μπορεί να προσφύγει και να καταγγείλει ο,τιδήποτε γνωρίζει. Ο δημοσιογράφος, μέσω έρευνας και συνεντεύξεων, έχει υποχρέωση να αναζητεί την αλήθεια και να ενημερώνει την κοινή γνώμη. Άλλωστε, στο άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, ρητά αναφέρεται ότι: "Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο"».