Ο Αλκίνοος είναι μαγικός, έτσι;

Ο Αλκίνοος είναι μαγικός, έτσι;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τρεις χιλιάδες κόσμος χθες το βράδυ και άλλες τρεις σήμερα (αν γίνει η συναυλία), ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας μάζεψε όλους στον κήπο του Μεγάρου.

26 Ιουνίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Μόνος του επί σκηνής, ένα σχήμα ολόκληρο ο ίδιος, κιθάρα και φωνή, ιδανικός για μία τέτοια συναυλία μέσα σε έναν πανέμορφο κήπο, με δέντρα και γκαζόν. Δεν ήμουν από την αρχή του live, οπότε και βρήκα έτοιμο το μαγικό κλίμα που έφτιαξε ο Αλκίνοος. Αν και δεν μου αρέσουν οι συναυλίες που γίνονται στον κήπο του Μεγάρου όταν ο κόσμος κάθεται οκλαδόν στο έδαφος, χθες ήταν διαφορετικά, ταίριαζε στη φάση. Εμοιαζε με μία μεγάλη παρέα που κάθονται γύρω-γύρω και ένας παίζει κιθάρα και όλοι σιγοτραγουδούν.

Αρχίζει νωρίς (9 ακριβώς), τελειώνει νωρίς (11 παρά 10) στον κήπο, είναι τα νοσοκομεία εκεί κοντά και πρέπει να κάνουμε ησυχία. Περνούσαν άλλωστε και κάποια ασθενοφόρα χθες, μας έκανε νοήματα ο Αλκίνοος χαμογελώντας πονηρά. Κάθισα στη Φούγκα στην αρχή, υπήρχε κόσμος κι εκεί να παρακολουθεί τη συναυλία από το μπαρ, πίνοντας ποτό. Είχαν βάλει και δύο μεγάλα video wall οπότε όλοι έβλεπαν καθαρά από παντού.

Αν δεν πραγματοποιηθεί η αποψινή συναυλία λόγω καιρού, θα μεταφερθεί την Παρασκευή. Επανέρχομαι στο (ρητορικό) ερώτημα του τίτλου: Ο Αλκίνοος είναι μαγικός, έτσι; Απ΄ όποια πλευρά και αν το δεις, όχι μόνο τη μουσική. Είναι το ήθος του νομίζω και η σεμνότητά του. 

update: Η συναυλία μεταφέρθηκε για την Παρασκευή.