Ηταν η πιο... ελληνική συναυλία των Calexico

Ηταν η πιο... ελληνική συναυλία των Calexico
Ακολουθήστε μας στο Google news

Και, ταυτόχρονα, η πιο καλή συναυλία που έχει δώσει ποτέ το γκρουπ στη χώρα μας, Joey Burns και John Convertino με ανεβασμένη διάθεση.

04 Ιουλίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Το κοκτέιλ ήταν μεθυστικό άλλωστε: Calexico φυσικά, πάνω απ΄ όλα, Ηρώδειο μαγικό και επιβλητικό, αλλά και ελληνικές πινελιές μέσα στο πρόγραμμα. Επρεπε να ακούσετε το Stray έτσι όπως το είπαν μαζί με τους δικούς μας ΤΑΚΙΜ για να καταλάβετε τι εννοώ. Αμερικάνικη και ελληνική παράδοση μαζί, ιδανικό μείγμα. Από το κλαρίνο μέχρι την τρομπέτα η απόσταση δεν μοιάζει και τόσο τεράστια μερικές φορές (και ας είναι). Είναι και μουσικάρες οι ΤΑΚΙΜ, δεξιοτέχνες ολκής, έβλεπες τα μέλη των Calexico να παίζουν μαζί τους και να το απολαμβάνουν πραγματικά.

Ήταν πολύ έξυπνη η κίνηση να μπουν ενδιαμέσως στο live και Ελληνες καλλιτέχνες. Οι ΤΑΚΙΜ, η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη» αλλά και στο «Ballad Of Cable Hogue» ως δεύτερη φωνή και, τέλος, η Μόνικα στο «Moon Never Rises». Ωραίοι όλοι τους, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έδωσαν το χρώμα που χρειαζόταν για να γίνει το live πιο ιδιαίτερο... Οχι φυσικά ότι δεν αρκούσαν τα «Guero Canelo», «Cumbia De Donde» και «Crystal Frontier». 

Δύο ώρες έπαιξαν οι Calexico, δύο ώρες ακριβώς σε ένα sold out Ηρώδειο που τους αποθέωνε. Βέβαια πάντα υπάρχει αυτή η απόσταση, το κενό μπροστά στο stage, θα ήταν πιο ωραίο να υπήρχαν και όρθιοι εκεί ώστε να ζωντανεύει λίγο το πράγμα. Μια και το Ηρώδειο έχει ανοίξει πλέον στις μουσικές που φιλοξενεί πρέπει να επανεξεταστούν κάποιες συνθήκες. Οπως και το γεγονός που οι ταξιθέτριες παθαίνουν έναν πανικό με τα κινητά τηλέφωνα. Χωροφύλακες, μην τύχει και τραβήξουμε καμία φωτογραφία ή βίντεο για να ανεβάσουμε στα social

Το setlist το βλέπετε εδώ παρακάτω.

Απόψε, λένε, θα παίξουν (αρκετά) διαφορετικά τραγούδια. Και σήμερα προβλέπεται πολύ κόσμος, θα γεμίσει ξανά εκτός απροόπτου, οπότε σπεύσατε όσοι ενδιαφέρεστε γιατί δεν υπάρχουν πολλά εισιτήρια. Αν το σκέφτεστε, μην το χάσετε. Θα περάσετε πολύ καλά με ένα συγκρότημα που αξίζει ούτως ή άλλως αλλά μας ταιριάζει κιόλας.

Οι συναυλίες όλες ανεξαιρέτως πηγαίνουν σούπερ φέτος το καλοκαίρι. Ελληνικές και ξένες. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό...