Σε κορνίζα για να θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία...

Σε κορνίζα για να θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Παρά τέσσερις θέσεις και θα έπαιζε μόνη της... μπάλα στην 20αδα της Nielsen.

11 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Ο λόγος για την ΕΡΤ-1 που την εβδομάδα που μας πέρασε (2-8/7/2018) με τις μεταδόσεις από το Μουντιάλ της Ρωσίας μονοπώλησε σχεδόν τον πίνακα της Nielsen. Καταλαμβάνει τις 16 από τις 20 θέσεις ενώ τις άλλες τέσσερις μετά κόπων και βασάνων πιάνει ο ΣΚΑΪ με το «Survivor». Τα υπόλοιπα κανάλια και προγράμματα έχουν εξαφανιστεί.

Τους περισσότερους τηλεθεατές προσέλκυσαν τα πέναλτι ανάμεσα σε Κολομβία και Αγγλία (με τη δεύτερη να παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά (σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Κροατία, 21.00, ΕΡΤ1 και EΡΤ HD). Τα πέναλτι καθήλωσαν μπροστά στις μικρές τους οθόνες κατά μέσον όρο 1.680.000 τηλε-φιλάθλους. Κι από κοντά ακολουθούν τα πέναλτι του άλλου προημιτελικού ανάμεσα σε Ρωσία και Κροατία (με κερδισμένη τη δεύτερη) που καθηλώθηκαν στις μικρές τους οθόνες για να τα παρακολουθήσουν 1.527.000 τηλεθεατές.

Ακόμα ένα ματς από το Μουντιάλ καθήλωσε πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα στις τηλεοράσεις τους. Πρόκειται για το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το οποιο το Βέλγιο (που χθες έχασε από τη Γαλλία και πάει τον μικρό τελικό) έβγαλε εκτός διοργάνωσης τη Βραζιλία και το οποίο παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 1.511.000 άτομα.

Το «Survivor» του ΣΚΑΪ (αύριο και μεθαύριο ημιτελικός και τελικός) εντοπίζεται μόλις στη 10η θέση για πρώτη φορά καθώς το προτίμησαν 1.090.000 άτομα, ενώ καταλαμβάνει και άλλες τρεις θέσεις στον πίνακα της Nielsen (12η, 15η και 17η) .

Τα στελέχη της ΕΡΤ είναι πιθανόν να κρατήσουν αυτό το δελτίο της Nielsen και να το... κορνιζάρουν γιατί κάτι τέτοιο θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο (έως απίθανο) να ξαναδούν σύντομα. Ίσως σε μια διετία με το Euro 2020 που θα διεξαχθεί σε 12 ευρωπαϊκές πόλεις...

(H φωτογραφία από το site της ΕΡΤ)