Οι Άγγλοι αποκλείστηκαν, η ΕΡΤ ξανατράβηξε την ανηφόρα αλλά απόψε έχει… Survivor

Οι Άγγλοι αποκλείστηκαν, η ΕΡΤ ξανατράβηξε την ανηφόρα αλλά απόψε έχει… Survivor
Ακολουθήστε μας στο Google news

Παιχνίδι για γερά νεύρα χθες (11/7) με τους Κροάτες να αποδεικνύονται σκληρά καρύδια και να αφήνουν τους Άγγλους στα… κρύα του λουτρού στην παράταση.

12 Ιουλίου 2018

Του Σωτήρη Μανιάτη

Τις τελευταίες της… αναλαμπές έχει η δημόσια τηλεόραση καθώς μία μόνο αναμέτρηση του Μουντιάλ της Ρωσίας, ημιτελικός βεβαίως, ήταν αρκετή για να εκτοξευθεί το τηλεμερίδιο της ΕΡΤ-1 στο 15,8%. Τριπλάσιο σχεδόν από εκείνο που έκανε την ίδια μέρα την περασμένη εβδομάδα. Το ματς ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία το παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 1.550.000 τηλε-φίλαθλοι.

Στην αμέσως επόμενη θέση αλλά με τους… μισούς τηλεθεατές (!) ακολούθησε το «Survivor» καθώς το ριαλιτοπαίχνιδο του ΣΚAΪ που επίσης φθάνει στο τέλος του (απόψε ημιτελικός και αύριο τελικός στις 21.00) το παρακολούθησαν κατά μέσον όρο 761.000 τηλεθεατές. Πάντως, ακόμα κι έτσι, ο ΣΚΑΪ παρέμεινε στην κορυφή καθώς σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen το τηλεμερίδιό του έφθασε το 17,9%, παρότι σημείωσε πτώση και μάλιστα 4,3 ποσοστιαίων μονάδων. Στην τρίτη θέση ακολούθησε το STAR (12,3%) ενώ διψήφια ποσοστά, κι αυτό οριακά, κατέγραψε μόνο άλλο ένα κανάλι, ο ALPHA (10,1%). Οι υπόλοιποι κινήθηκαν σε μονοψήφια μερίδια: ΑΝΤ1 (9,3%), MEGA (8,2%), ETV (4,3%) και ΕΡΤ2 (1,6%)!

Στην ΕΡΤ περιμένουν τώρα τον μικρό τελικό (Σάββατο 14/7 στις 17.00 Αγγλία – Βέλγιο) και τον τελικό ανάμεσα σε Γαλλία και Κροατία (Κυριακή, 15/7, στις 18.00) για να πανηγυρίσουν τα μερίδιά τους καθώς μετά και με τη ζέστη να κρατάει για τα καλά θα αρχίσουν (δυστυχώς) και πάλι να παίζουν… ΠΡΟΠΟ: Άσο, Δύο, Χι…