Νέος (ξένος) Γενικός Διευθυντής στην Αυτοδιαχείριση

Νέος (ξένος) Γενικός Διευθυντής στην Αυτοδιαχείριση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Declan Rudden αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού Γενικού Διευθυντή με συγκεκριμένο στόχο.

04 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιος είναι αυτός (ο στόχος); Να «συντονίσει τη σταδιακή μετάβαση της Αυτοδιαχείρισης σε έναν σύγχρονο Ευρωπαϊκό Οργανισμό, με βάση το Σύμφωνο Κατανόησης (MoU) που υπεγράφη μεταξύ Αυτοδιαχείρισης και CISAC στις 22 Ιουνίου 2018».

Ειδικότερα, οι κυριότερες αρμοδιότητές του περιλαμβάνουν:
Διαχείριση της διαδικασίας για την πρόσληψη ενός μόνιμου Έλληνα Γενικού Διευθυντή
Καθημερινή διαχείριση και αξιολόγηση του υφιστάμενου προσωπικού και πρόσληψη εκτελεστικής ομάδας
Διαχείριση εκλογών Συμβουλίων
Επικοινωνία με την κοινότητα των εκδοτών για τη διασφάλιση ισχυρής εκπροσώπησης στο νέο Δ.Σ.
Διαχείριση αναθεώρησης Καταστατικού
Προετοιμασία αναθεωρημένου Κανονισμού Διανομής
Αναβάθμιση συστήματος Διανομών και Τεκμηρίωσης

O Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Γλέζος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα αρχίζει μια νέα, πολύ σημαντική περίοδος για την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Τη Γενική Διεύθυνσή της αναλαμβάνει προσωρινά ο κ. Declan Rudden, με τον οποίον έχω συνεργαστεί όλο το τελευταίο διάστημα, σε εφαρμογή της Συμφωνίας του Οργανισμού μας με την CISAC, και έχω εκτιμήσει απόλυτα την εμπειρία του και τις ικανότητές του γι' αυτήν τη θέση. Είμαι σίγουρος ότι θα οδηγήσει την ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ στη μετεξέλιξή της σε Ευρωπαϊκό Οργανισμό και θα συμβάλει στην ομαλοποίηση στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα προς όφελος των μελών μας και όλων των δημιουργών. Το νέο ΔΣ που θα προκύψει από στις εκλογές της 25 Σεπτεμβρίου θα επιλέξει νέο, μόνιμο Έλληνα Γενικό Διευθυντή που θα αναλάβει καθήκοντα μόλις ο κ. Rudden ολοκληρώσει το έργο του. Ως Πρόεδρος τού ΔΣ τον καλωσορίζω και του εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του».
Ο κ. Rudden, από την πλευρά του, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω στο ταξίδι της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ και στη διασφάλιση ότι εκείνη θα καταστεί ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων που θα επιλέξουν οι Έλληνες και αλλοδαποί Δημιουργοί και Εκδότες, με τη βελτιστοποίηση των δικαιωμάτων που εισπράττονται για τους Δημιουργούς και τους Εκδότες και με την παροχή μίας υπηρεσίας παγκοσμίου βεληνεκούς προς τα μέλη και προς τους συνεργαζόμενους οργανισμούς».