Παρεμβάσεις στο παρελθόν και ιδιαίτερα την περίοδο της Δ.Τ.-ΝΕΡΙΤ.

Παρεμβάσεις στο παρελθόν και ιδιαίτερα την περίοδο της Δ.Τ.-ΝΕΡΙΤ.
Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ αντιδρούν στο εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας.

18 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Σικελοί όταν θέλουν να μιλήσουν για την εξόντωση ενός αντιπάλου έχουν μια χαρακτηριστική έκφραση. «Έχω ένα πετραδάκι στο παπούτσι μου». Η ΕΡΤ από την ημέρα της επαναλειτουργίας της αποτελεί πετραδάκι στο παπούτσι του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε διάφορα. Θα κλείσει. Θα συρρικνωθεί. Θα κοπεί στο μισό το ανταποδοτικό τέλος (από τα τρία ευρώ στο λογαριασμό της ΔΕΗ το ενάμιση πάει στη μαύρη τρύπα του χρέους με νόμο της Νέας Δημοκρατίας, αν αφαιρεθεί το υπόλοιπο ενάμιση τι γίνεται; Απλά μαθηματικά είναι…) και πολλά άλλα ωραία. Δεν πρόκειται να παρασυρθώ συναισθηματικά και να αρχίσω απαρίθμηση μυριάδων παρεμβάσεων στο παρελθόν και ιδιαίτερα την περίοδο της Δ.Τ.-ΝΕΡΙΤ.

Είναι προφανές ότι στη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καθένας/-μία φέρει την τελική ευθύνη για την βαρύτητα και εγκυρότητα των
πληροφοριών και των σχολίων του και η Διοίκηση από την πλευρά της κρίνει εκ του αποτελέσματος.

Ως, εκ τούτου, είναι εύλογες οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα, μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και πέραν κάθε δεοντολογίας παρέμβαση δημοσιογράφου- εξωτερικού συνεργάτη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, αντί να επικεντρώσει την αντίδρασή της στο συγκεκριμένο απαιτώντας όσα μπορούσε να απαιτήσει, επέλεξε να κηρύξει γενικευμένο εμπάργκο στην ΕΡΤ.

Εν ολίγοις και ανεξαρτήτως προθέσεων, ¨μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά”.

Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που κάνουμε ευσυνείδητα και με τους κανόνες της δεοντολογίας τη δουλειά μας. Όπως υπάρχουν και εκατοντάδες υπάλληλοι που κάνουν το ίδιο στις δικές τους ειδικότητες.

Δηλαδή δεν αποτελεί ευθεία παρέμβαση η απαίτηση της Νέας Δημοκρατίας να μην καλύπτονται γενικώς από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ τα θέματα που την αφορούν;

Δηλαδή πόσες φορές μια ακραία τοποθέτηση ή άποψη ενός στελέχους ή Βουλευτή, δεν έχει αντιμετωπιστεί ή ζητηθεί να αντιμετωπιστεί ως μεμονωμένη; Ο καθείς κρίνεται για τα λεγόμενα του και αναλόγως επωμίζεται και τις όποιες ευθύνες του αναλογούν. Τα παραδείγματα πολλά…

Την περίοδο των μορφωμάτων της Δ.Τ. και της ΝΕΡΙΤ όλα τα κόμματα που δεν συμμετείχαν στην Κυβέρνηση Σαμαρά είχαν κηρύξει εμπάργκο. Τώρα η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να εξομοιώσει το λουκέτο της ΕΡΤ, με την τοποθέτηση ενός μεμονωμένου δημοσιογράφου. Άλμα λογικής…

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως το μόνο κόμμα που συμπλέει με τη Νέα Δημοκρατία στο θέμα του εμπάργκο κατά της ΕΡΤ είναι η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωση του αρχηγού της.

Νίκος Κορόβηλας, εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ.

-----------------------------

Έχουμε αναφερθεί – μόλις την Πέμπτη - στις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης της ΕΡΤ για την κατάσταση της εταιρίας αλλά και για την “ ποιότητα” μέρους του ενημερωτικού (τηλεοπτικού ιδιαίτερα) προγράμματος. Οι πολιτικές ευθύνες όσων την τοποθέτησαν και την ανέχονται είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.
Είναι, επίσης , προφανές ότι στη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καθένας/-μία φέρει την τελική ευθύνη για τη βαρύτητα και εγκυρότητα των πληροφοριών και των σχολίων του και η Διοίκηση από την πλευρά της κρίνει εκ του αποτελέσματος.
Ως, εκ τούτου, είναι εύλογες οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα, μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρέμβαση δημοσιογράφου- εξωτερικού συνεργάτη σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, αντί να επικεντρώσει την αντίδρασή της στο συγκεκριμένο, απαιτώντας όσα μπορούσε να απαιτήσει, επέλεξε να κηρύξει γενικευμένο εμπάργκο στην ΕΡΤ.
Εν ολίγοις, ¨μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά”.
Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που κάνουν ευσυνείδητα και σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας τη δουλειά μας.
Όπως υπάρχουν και εκατοντάδες υπάλληλοι που κάνουν το ίδιο στις δικές τους ειδικότητες. Με το εμπάργκο τιμωρούνται όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αφού, εκτός των άλλων, εμποδίζονται να κάνουν τη δουλειά τους και τελικά για άλλη μια φορά γίνονται "σάκκος του μποξ".

Μαρία Γεωργίου, εκπρόσωπος δημοσιογράφων ΕΡΤ στο ραδιόφωνο και τα πολυμέσα.