Και με τη βούλα στα κανάλια οι 5 νέες άδειες εθνικής εμβέλειας

Και με τη βούλα στα κανάλια οι 5 νέες άδειες εθνικής εμβέλειας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δημοσιεύτηκαν στο site του ΕΣΡ και τη Διαύγεια.

27 Σεπτεμβρίου 2018

Σήμερα, με ξεχωριστές αποφάσεις, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο χορήγησε άδειες «παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου» στον ΣΚΑΪ, το Star, τον Alpha, τον ΑΝΤ1 και το Epsilon (μελλοντικό Open), μαζί με τον αριθμό προγράμματος που θα έχει ο κάθε σταθμός σε υψηλή και τυπική ευκρίνεια.

Όλες οι άδειες τίθενται αυτομάτως σε ισχύ από την δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ, με διάρκεια 10 χρόνων. Οι 5 νέοι αδειούχοι θα πρέπει να μεταδίδουν καθημερινά συνεχές πρόγραμμα 24 ωρών (όπως και πριν), σε HD για όλη την διάρκεια των αδειών και σε SD (standard definition) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2021.

Εντός 6 μηνών από την έναρξη της ισχύος τους οι καναλάρχες θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη τεχνική και κτιριακή υποδομή που ορίζει το άρθρο 7 παρ. 1 του νόμου Παππά, ήτοι:

α) τεχνολογικό εξοπλισμό που αφορά τον κεντρικό έλεγχο για την παραγωγή σημάτων, το χρονικό συγχρονισμό και την επικοινωνία των πηγών σήματος, τη διανομή των σημάτων, τη ροή του προγράμματος, τους χώρους τεχνικής επεξεργασίας και παραγωγής προγράμματος και τους σταθμούς μοντάζ, με τα αντίστοιχα τεχνικά σχέδια εγκατάστασης,

β) κτηριακές εγκαταστάσεις για αίθουσα κεντρικού ελέγχου, αίθουσα ροής, χώρους τεχνικής επεξεργασίας και παραγωγής προγράμματος και αίθουσα μοντάζ.

Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα οι τηλεοπτικοί σταθμοί καλούνται να υποβάλλουν στο ΕΣΡ κατάσταση του απασχολούμενου προσωπικού τους που θα πρέπει να εναρμονίζεται με το άρθρο 9 παρ. 2 του νόμου Παππά, δηλαδή να είναι από 400 άτομα και πάνω. Τέλος, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επιστρέφει όλες τις εγγυητικές επιστολές συμμετοχής που είχαν υποβληθεί κατά την προκήρυξη των αδειών, τον περασμένο Ιανουάριο.