Στοχεύει (και) σε τηλεόραση και ραδιόφωνο η «Άλτερ Έγκο»

Στοχεύει (και) σε τηλεόραση και ραδιόφωνο η «Άλτερ Έγκο»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προετοίμασε το έδαφος για επέκταση της εταιρείας του στα media.

18 Οκτωβρίου 2018

Λίγες μέρες πριν την κατάθεση της αίτησής της για χορήγηση άδειας πανελλαδικής εμβέλειας για τηλεοπτικό σταθμό γενικού περιεχομένου, η Άλτερ Έγκο Α.Ε. άλλαξε το καταστατικό της, το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα επικαιροποιημένο στο ΓΕΜΗ. Ο σκοπός της εταιρείας απλουστεύτηκε και πλέον αποτελείται από 4 βασικούς άξονες, όσον αφορά τα ΜΜΕ:

- Η παροχή υπηρεσιών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης πάσης εμβέλειας (εθνικής, περιφερειακής) και παντός είδους προγράμματος (ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου, μη ενημερωτικού προγράμματος γενικής ή ειδικής στόχευσης) και η εν γένει ίδρυση, εγκατάσταση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση τηλεοπτικού σταθμού οποιασδήποτε μορφής, εμβέλειας και περιεχομένου και με οποιονδήποτε τρόπο (ελεύθερη λήψη, καλωδιακή, συνδρομητική, δορυφορική, ψηφιακή, ενσύρματη, ασύρματη) σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.

- Η ίδρυση, εγκατάσταση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση ραδιοφωνικού σταθμού σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

- Η έκδοση εφημερίδων ή περιοδικών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, ή εντύπων που περιέχουν ύλη ενημερωτικού χαρακτήρα, σε οποιαδήποτε μορφή εκδίδονται, διαδίδονται ή διανέμονται, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής.

- Η παροχή μέσω του διαδικτύου υπηρεσιών οπτικού ή/και ακουστικού περιεχομένου, εφόσον το περιεχόμενο αυτό έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και ειδικότερα περιλαμβάνει, κατά το πρότυπο των έντυπων εφημερίδων, ειδήσεις για πολιτικά, οικονομικά ή/και κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα και εκδηλώσεις, καθώς και άρθρα, σχόλια, συνεντεύξεις ή συζητήσεις για τα θέματα αυτά.

Η Άλτερ Έγκο Α.Ε., πάντως, είναι μέτοχος του Mega και του Βήμα 99.5, ενός καναλιού εθνικής εμβέλειας και ενός ενημερωτικού ραδιοσταθμού, αμφότερα «κληρονομιά» από τον ΔΟΛ. Παρόλα αυτά οι ιθύνοντές της επέλεξαν να μην τα αξιοποιήσουν, καθώς το ένα οδηγήται στο «μαύρο» εντός των ημερών και το άλλο να είναι εκτός αέρα εδώ κι έναν χρόνο.