Στις εφημερίδες πότε θα ρίξουν τον ΦΠΑ (όπως έκαναν με τις συναυλίες);

Στις εφημερίδες πότε θα ρίξουν τον ΦΠΑ (όπως έκαναν με τις συναυλίες);
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καλά τα λέει (για πολλοστή φορά) σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία» αλλά ποιος την ακούει...

23 Οκτωβρίου 2018

«Είναι άξιον απορίας», γράφει η εφημερίδα στο φύλλο της, «πώς η αρμόδια υφυπουργός ξέχασε παλιές υποσχέσεις και για άλλες φορο-ελαφρύνσεις. Οπως, για παράδειγμα, η μείωση -αν όχι η πλήρης κατάργηση- του ΦΠΑ (σήμερα στο 6%) που επιβάλλεται στην έντυπη ενημέρωση, η οποία καθημερινά δίνει μάχη επιβίωσης. Ακόμα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε οδηγία που επιτρέπει στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να ορίσουν μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για τα ηλεκτρονικά βιβλία και τον Τύπο. Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης υπάρχουν προγράμματα ενίσχυσης του Τύπου (χρηματικές ενισχύσεις, χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ -ακόμα και μηδενικοί-, επιδοτήσεις μεταφοράς και διανομής των εφημερίδων κ.λπ.), με πλήρη διαφάνεια».

Και είναι αλήθεια αυτό στο οποίο καταλήγει: «Στη χώρα μας συνεχώς ανακοινώνονται προθέσεις λήψης μέτρων στήριξης, χωρίς ποτέ να υλοποιείται τίποτα συγκεκριμένο».

Στο debate που διοργάνωσε η Εφημερίδα των Συντακτών μεταξύ Νίκου Παππά και Μάκη Βορίδη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε πως τα μέτρα στήριξης του Τύπου θα ανακοινωθούν σύντομα. Είναι κάτι, όμως, που το λέει εδώ και μήνες. Δεσμεύτηκε βέβαια πως θα έρθουν πριν το τέλος του έτους. Ελπίζουμε να εννοεί το 2018...