Η προσφώνηση ποιητής δεν είναι απλά ένας τίτλος τιμής

Η προσφώνηση ποιητής δεν είναι απλά ένας τίτλος τιμής
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η αποψινή εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον αείμνηστο Μάνο Ελευθερίου.

27 Οκτωβρίου 2018

Τον στιχουργό, ποιητή, ραδιοφωνικό παραγωγό και πεζογράφο που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, φέτος το καλοκαίρι στις 22 Ιουλίου από ανακοπή καρδιάς. Υπήρξε βασικός συνεχιστής της γενιάς των ποιητών που μελοποιήθηκαν από τη δεκαετία του 50 και μετά. Και φυσικά η προσφώνηση ποιητής δεν είναι απλά ένας τίτλος τιμής λόγω της πενηνταετούς θητείας του στον ελληνικό στίχο. Ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε πολύ σημαντικός ποιητής εκδίδοντας αρκετές ποιητικές συλλογές με τελευταία αυτή που κυκλοφόρησε το περασμένο Μάρτιο με τίτλο «Τα ομοιοκατάληκτα».

Φυσικά είχε αμέτρητες συνεργασίες στο ελληνικό τραγούδι και υπήρξε ιδιαιτέρως αγαπητός σε όλους. Εξ ου και με αφορμή την εκπομπή αυτή του Σπύρου Παπαδόπουλου μαζεύτηκε μία πλειάδα συνεργατών του για τιμήσουν τη μνήμη και να ερμηνεύσουν τα σπουδαία τραγούδια του. Ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Χρήστος Μάστορας και η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι κάποιοι από τους καλεσμένους της αποψινής εκπομπής. Φυσικά βασική προσκεκλημένη της εκπομπής είναι η αδερφή του Μάνου, Λιλή Ελευθερίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μάνος Ελευθερίου υπήρξε ο πρώτος καλεσμένος της εκπομπής πριν από 14 χρόνια.

Στην παρέα, ακόμα, ο Σταμάτης Φασουλής και η Νένα Μεντή, ο συγγραφέας Θανάσης Νιάρχος, η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη και ο σκηνοθέτης Λευτέρης Γιοβανίδης