Γιατί το ραδιόφωνο είναι καλύτερο, αν είναι, από την τηλεόραση;

Γιατί το ραδιόφωνο είναι καλύτερο, αν είναι, από την τηλεόραση;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Χρήστος Παπαμιχάλης και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης απαντούν σε αυτό, το διόλου ρητορικό ερώτημα...

30 Οκτωβρίου 2018

Θοδωρής Μαυρογιώργης: «Θεωρώ πως αυτό είναι υποκειμενικό. Νομίζω πως είναι όπως με τα βιβλία και τις ταινίες. Διαβάζοντας ένα βιβλίο, δημιουργείς στο κεφάλι σου όλη τη σκηνοθεσία για την ιστορία που εξιστορείται. Στην ταινία απολαμβάνεις μια ιστορία με βάση την οπτική και την εκδοχή του σκηνοθέτη. Χωρίς διπλωματία, όμως, εννοείται πως το ραδιόφωνο είναι καλύτερο κατά τη γνώμη μου».
Χρήστος Παπαμιχάλης: «Να προσθέσω μόνο ότι αυτό είναι κατόρθωμα βασικά της τηλεόρασης. Ακόμα και την εποχή που δε λες ότι το ραδιόφωνο είναι στα καλύτερά του, η τηλεόραση έχει καταφέρει να πέσει τόσο πιο χαμηλά, που και πάλι το ραδιόφωνο είναι αισθητικά, πολιτιστικά, πολιτικά ανώτερο».

Το ερώτημα στους δυο τους τέθηκε με αφορμή την παράσταση-εκπομπή που παρουσιάζουν κάθε Παρασκευή στο Σταυρό του Νότου plus. Λέγεται Radiotrip και είναι μια μουσική παράσταση με ραδιοφωνική λογική. Ο Χρήστος παίζει το ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού (όπως είναι άλλωστε) και ο Θοδωρής αναλαμβάνει με τη μπάντα του τη μουσική. Κι έχουν και καλεσμένους, διαφορετικούς κάθε φορά. Αυτή την Παρασκευή θα είναι μαζί τους οι Φοίβος Δεληβοριάς, Παυλίνα Βουλγαράκη, Ορέστης Ντάντος και Λάμπης Κουντουρόγιαννης και την επόμενη (9 Νοεμβρίου) οι Κωστής Μαραβέγιας, Marietta Fafouti, Σπύρος Γραμμένος, Word of mouth, Γιώργος Ζιώρης και Γιάννης Μαργάρης.

Περισσότερα από τους δυο τους, την Πέμπτη στο efsyn.gr.