Δεν είναι fake news, αλλά ηθελημένη παραποίηση της αλήθειας

Δεν είναι fake news, αλλά ηθελημένη παραποίηση της αλήθειας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αλλα μετέφερε ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον, άλλα έγραφαν οι εφημερίδες εδώ!

05 Νοεμβρίου 2018

Συγκεκριμένα, σημειώνει, πως διαστρεβλώθηκαν σκόπιμα οι απαντήσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράϊς για τη μείωση των συντάξεων. «ΔΝΤ τέλος για την Ελλάδα: Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Αθήνα και Βρυξέλλες λέει ο Ράις» έγραφε ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσινγκτον, «ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις και το αφορολόγητο, όπως έχει συμφωνηθεί» (του) απαντούσε το Πρώτο Θέμα από την Αθήνα.

(Του) Απαντούσαν όμως και τα ΝΕΑ: «Επιμένει το ΔΝΤ: Μειώστε τις συντάξεις. "Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις έχει συμφωνηθεί εδώ και καιρό", δήλωσε ο Τζέρι Ράις». (Του) Απαντούσε φυσικά και το Liberal: «ΔΝΤ: Μειώστε συντάξεις και αφορολόγητο».

Είτε όλοι αυτοί γνώριζαν καλύτερα από τον έγκριτο ανταποκριτή στην Αμερική, είτε έπαιζαν το πολιτικό τους παιχνίδι χωρίς να τους ενδιαφέρει η δημοσιογραφία.

Οπότε αναμενόμενο ήταν στο Εθνος ο Μιχάλης Ιγνατίου να τους ξεμπροστιάσει: «"Το επικοινωνιακό παιχνίδι για το θέμα των συντάξεων έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό από τα μεγάλα δημοσιογραφικά και κομματικά συγκροτήματα»" µου είπε πρόσφατα σημαντικός παράγοντας, που ασχολήθηκε επισταμένα µε το μείζον αυτό ζήτημα, εξυπηρετώντας τα συµφέροντα της Ελλάδας. Αναφερόταν στην εμμονή κυρίως της πλειονότητας των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και μερικών ελληνικών κομμάτων, µε πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση, για την περικοπή των συντάξεων, που φαινόταν ως επιθυμία τους, αντί να ήταν ευχή τους η διάσωσή τους! Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα για τις συντάξεις έχει αναγκάσει ακόμα και υψηλόβαθμους αξιωματούχους των δανειστών -ειδικά αυτών του Ταμείου- να διερωτώνται. "Μα καλά, τι είναι αυτό που συµβαίνει στην Ελλάδα; Αντί να χαίρονται, λυπούνται" θα έλεγα παραφράζοντάς τους».