Η Ελευθεροτυπία, ο Βαξεβάνης και ο Καιρός-Τετράδης

Η Ελευθεροτυπία, ο Βαξεβάνης και ο Καιρός-Τετράδης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η κόντρα Κώστα Βαξεβάνη και Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη ξεκίνησε από το Twitter κι ένα σχόλιο του πρώτου ενάντια στον δεύτερο.

18 Νοεμβρίου 2018

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Όταν πρέπει να μοιάζεις στο Μαυρίδη για να αρέσεις και το παρατραβάς λίγο και μοιάζεις Λαυρέντη» σημείωσε ο Κώστας σχολιάζοντας το «αποφασιζομεν και διατασσομεν. Διοτι εχομεν αναγκην των 10.000 κενων προκειμενου να διορισωμεν. Εκ του φρουραρχειου» που έγραψε ο Γιώργος Τετράδης, ο περίφημος «Καιρός» της τελευταίας σελίδας της Ελευθεροτυπίας τότε και νυν αρθρογράφος του νεοφιλελεύθερου Liberal του Θανάση Μαυρίδη (εκδότης της εφημερίδας Φιλελεύθερος παύλα Εθνικιστής σε κάποιες φάσεις) 

«Μην ασχολείσαι με τη δημοσιογραφια που δεν είναι ο χώρος σου..» ανταπαντά ο Τετράδης, με τη γνωστή και μη εξαιρετέα μέθοδο της επίθεσης στο πρόσωπο και όχι στα γραπτά. «Θύμισε μου κάτι σε δημοσιογραφία που έχεις κάνει» ρωτάει ο Βαξεβάνης και απαντά ξανά ο Τετράδης: «έβαλα βέτο για να μην προσληφθείς στην Ελευθεροτυπία, που ήμουν αρχισυντάκτης και διευθυντής για 30 χρόνια».

Ο Κώστας Βαξεβάνης απάντησε μέσα από το Documento: «Η δήλωση του Τετράδη ότι απέτρεψε την πρόσληψή μου στην Ελευθεροτυπία γνώρισε μεγάλη αναπαραγωγή από τα νεοφιλελεύθερα Μέσα με σχόλια για το πώς με αποστόμωσε, πώς με συνέτριψε και άλλα συναφή» προσθέτοντας επιπλέον, ότι η «αναπόδεικτη δήλωση Τετράδη, η οποία ακόμη και αν ισχύει δεν αποδεικνύει κάτι για μένα αλλά για αυτόν».

Δεν έχει άδικο ο Κώστας Βαξεβάνης, πώς μπορεί να αποδείξει κάποιος αν ισχύει ή όχι αυτό που λέει ο Γιώργος Τετράδης περί βέτο; Ουδείς μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν και κάποιοι παλιοί της Ελευθεροτυπίας που γνώριζαν καλά τον Φυντανίδη, μάλλον το αποκλείουν.

Ο Βαξεβάνης το συνέχισε τόσο στο Twitter, «Η μόνη σχέση που έχεις με την Ελευθεροτυπία Γιώργο Τετράδη είναι οι αόριστες επικλήσεις που κάνεις σε αυτήν. Οι πραγματικές σου σχέσεις είναι με το Μουρούτη, το Λαυρέντη και το φθόνο για όσους πέτυχαν σε όσα απέτυχες», όσο και στο Documento: «Ο Τετράδης ανήκει στην ομάδα εκείνη των στελεχών της Ελευθεροτυπίας, που ευθύνονται για την κατάρρευσή της όσο και οι εκδότες της».

Ο Γιώργος Τετράδης αρθρογραφεί όπως είπαμε στο Liberal. Εκεί δημοσίευτσε το άθλιο και ρατσιστικό κείμενο με τίτλο «Μολύνει με "AIDS" τη χώρα η κυβέρνηση», ένα άρθρο που ξεσήκωσε πλήθος αντιδράσεων. «Το AIDS, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ένα σύνδρομο ανοσοποιητικής ανεπάρκειας. Δηλαδή, το ανοσοποιητικό σύστημα χάνει τις άμυνές του και αφήνει τον οργανισμό απροστάτευτο σε εξωτερικές επιθέσεις κάθε μορφής, και σε εσωτερικές αδυναμίες. Ό,τι ισχύει για τους ανθρώπους ισχύει για κάθε οργανισμό. Όποιος χάνει τις άμυνές του κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Αυτό ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα».