Ο Μέντα 88 έγινε 5 ετών

Ο Μέντα 88 έγινε 5 ετών
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα «παιδί» της κρίσης που άντεξε και ανεβαίνει διαρκώς.

03 Δεκεμβρίου 2018

Σαν χθες πριν 5 χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου του 2013, βγήκε στον αέρα για πρώτη φορά ο Μέντα 88, το «έντεχνο» ραδιόφωνο της Διαπασών. Δύο μήνες μετά την εξαγορά των τριών ραδιοφώνων του ομίλου Γιαννίκου, του Pepper 96.6, του (σκέτο, τότε) 88.6 Radio και του Όασις 88.

Πάνω στην αναξιοποίητη συχνότητα του τελευταίου, που έπαιζε μόνο λαϊκά, δημιουργήθηκε ο Μέντα 88 από τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου και τον Αντώνη Ανδρικάκη, προκειμένου (και) να καλύψει το κενό που δημιούργησε η απουσία του Δεύτερου Προγράμματος, μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ.

Δεν ήταν όλα ρόδινα, όμως, στην εως τώρα πορεία του στα ερτζιανά. Πάνω που είχε βρει τα πατήματά του, με ποσοστά της τάξεως του 4,5%, με το που μπήκαν τα capital controls ξεκίνησε κύμα περικοπών στον σταθμό -και γενικά σε όλη τη μπάντα των FM- που του στοίχισε σε ανθρώπινο δυναμικό και ακροαματικότητα.

Σήμερα, με διευθυντή τον Νίκο Μωραϊτη εδώ και 2,5 χρόνια ο Μέντα 88 διανύει την καλύτερή του περίοδο από τότε που ξεκίνησε, όσον αφορά τις ακροαματικότητες, έχοντας ξεπεράσει το 5% με ανοδικές τάσεις. Ενδεικτικά, στα αστάθμιστα δείγματα ανέβηκε στην πρώτη δεκάδα, τον περασμένο Ιούλιο.

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.