Κλείνει το ΑΡΤ ο Γιώργος Καρατζαφέρης και καταγγέλλει πολιτική δίωξη

Κλείνει το ΑΡΤ ο Γιώργος Καρατζαφέρης και καταγγέλλει πολιτική δίωξη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μέσα από την εκπομπή του εξέφρασε την αδυναμία του να πληρώσει το πρόστιμο των 150 χιλιάδων ευρώ που επέβαλλε το ΕΣΡ στο κανάλι, μετά το (κατάπτυστο) γκάλοπ για τον Ζακ Κωστόπουλο.

03 Δεκεμβρίου 2018

Χαρακτηριστικά είπε πως μια «πολύ οργανωμένη ομάδα ανθρώπων» έκανε την καταγγελλία εναντίον του ΑΡΤ στο ΕΣΡ, το οποίο με διάθεση που «φάνηκε εξ αρχής» επέβαλλε το «τεράστιο πρόστιμο που οδηγεί στο κλείσιμο του καναλιού». Συνεχίζοντας είπε πως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο «κατά γραμμή της κυβερνήσεως» μείωσε την εμβέλεια του ΑΡΤ, μετατρέποντάς το από πανελλαδικό σε τοπικό κανάλι, χάνοντας διαφημίσεις και πελάτες, με τον τηλεοπτικό σταθμό να οδηγήται οικονομικά στο «σημείο μηδέν».

Στην τοποθέτησή του καταλήγει με την ανακοίνωση του «λουκέτου» στο ΑΡΤ τον Ιανουάριο και ότι διώκεται για «ιδέες που δεν είναι αρεστές στην κυβέρνηση», ενώ παράλληλα ο Γιώργος Καρατζαφέρης έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του από την απειλητική επιστολή που εστάλη στο ΕΣΡ κατά της ζωής των μελών του (από το 1:05 και μετά).

Θυμίζουμε πως για το ίδιο παράπτωμα διεκόπη σχεδόν αμέσως η εκπομπή του ΑΡΤ στην Κύπρο από την εταιρεία Cablenet. Όσον αφορά το θέμα της εμβέλειάς του, τον Μάιο του 2013 το ΕΣΡ επέτρεψε στο κανάλι την ψηφιακή εκπομπή του και από  το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν αίτησής του, γεγονός που σταδιακά τον μετέτρεψε σε πανελλαδικό κανάλι. Την απόφαση αυτή άλλαξε φέτος το ίδιο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, με τη νέα του σύνθεση, με το ΑΡΤ να ξαναγίνεται τοπικό κανάλι της Αττικής και μην συμμετέχει καν στον διαγωνισμό για τις νέες άδειες εθνικής εμβέλειας.

Από το πρόστιμο των 150 χιλιάδων ευρώ δεν επηρεάζεται το ΑΡΤ FM 90.6, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί ως κομματικό ραδιόφωνο του ΛΑΟΣ και ανήκει σε διαφορετικό φορέα.