Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2018 #3

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2018 #3
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σημαντικά γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

29 Δεκεμβρίου 2018

ΙΟΥΛΙΟΣ

- Στον αέρα μέσω web το Radio Hot Lips, ένα από τα ραδιόφωνα της Αθήνας που εξέπεμπε την δεκαετία του '80 και του '90, κι έκλεισε το 2001 λόγω του «Ελ. Βενιζέλος».

- Στο δυναμικό του Επικοινωνία 94, του δήμου Ηρακλείου Αττικής, εντάσσεται ο Τάκης Σπηλιόπουλος με καθημερινή ενημερωτική εκπομπή.

- Ο Βαγγέλης Σπαρτάλης αναλαμβάνει χρέη διευθυντή στον Real 97.8, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Μιχαλέλη.

- Επιστρέφει η Δήμητρα Τερρανόβα στον Μελωδία 99.2, αναπληρώνοντας το κενό της Ελένης Γεωργπούλου και του Νάσου Κοντοπάνου στην απογευματινή ζώνη.

- Ξανά στον Real FM ο Νίκος Στραβελάκης, αυτή τη φορά με εκπομπή τα Σαββατοκύριακα.

- Αποχωρεί από τον Athens Voice 102.5 ο Άγγελος Τριάντης, μετά από μόλις 8 μήνες συνεργασίας. Τη θέση του στο απογευματινό 6-8 παίρνει η Μαρία Πετρίδη (ex Join Radio).

- Προσπάθεια για αλλαγή του ονόματος του XFM 94.3 σε «Θρύλος FM», η οποία την τελευταία στιγμή ακυρώνεται μετά και από παρέμβαση του υπεύθυνου τύπου του Ολυμπιακού Κώστα Καραπαπά, καθώς ο διακριτικός τίτλος είναι κατοχυρωμένος από τον σύλλογο. Μετά τον σάλο που ξέσπασε έβαλε νέο πρόγραμμα αλλά με το παλιό του όνομα.

- Επιστρέφει στον Party 104 ο Μένιος Φουρθιώτης, στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του σταθμού. Σύντομα όμως χηρεύει η θέση του διευθυντή του Party 104, με τον Μάνο Μαγιάτη να αποχωρεί από τη συχνότητα.

- Με εκπομπή στα FM η Μάχη Λαμάρ, μέσα από τον Free 98.1, στις ίδιες ώρες όπως στον Best 92.6 και τον Κλικ FM.

- Η Δήμητρα Σιδερή διορίζεται ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αθήνα 9.84, στη θέση της παραιτηθείσας Μελίνας Δασκαλάκη.

- Φεύγει από τη ζωή ο Μάνος Ελευθερίου, συγγραφέας, στιχουργός και παραγωγός του Αθήνα 9.84.

- Συνεχίζει στην προεδρία της ΕΙΙΡΑ ο Παναγιώτης Κωστάκης, ιδιοκτήτης του Kiss 92.9.

- Αποχωρεί από τον Music 89.2 η Αντιγόνη Βιντιάδη, η οποία βρισκόταν στο πρωινό του ραδιοσταθμού για τρεις σεζόν, μαζί με τον Νικόλα Ράπτη.

- Επεισοδιακή κατάληψη στον Αθήνα 9.84, με τη γενική διευθύντρια του δημοτικού ραδιοσταθμού Νόνη Καραγιάννη να καταγγέλλει πως οι καταληψίες απείλησαν δημοσιογράφους και απώθησαν βίαια τον ηχολήπτη της βάρδιας.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

- Στον αέρα μέσω web το Grace Radio, το ιντερνετικό ροκ ραδιόφωνο του Χάρη Πολίτη.

- Στο Nostos 100.6 ξεκινά εκπομπές η Νίκη Ξημέρη, ο Δημήτρης Οικονόμου επιστρέφει στον ΣΚΑΪ 100.3 ως δίδυμο με τον Τάκη Χατζή, ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου ξεκινά εκπομπές στον Real 97.8 και οι Ζάχος Ντρούλινγκ-Τάσος Τρέγιας στον Libero 107.4.

- Αποχωρούν από το Sport24 103.3 ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και ο Ηρακλής Αντύπας, από τον Pepper 96.6 η Άννα Αναστασίου, από τα Παραπολιτικά 90.1 ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου και ο Σωτήρης Ξενάκης και από τον Sfera 102.2 η Ελένη Κολοκοτρώνη.

- Ανακατατάξεις στα προγράμματα του Arena 89.4 και του Metropolis 95.5. Οι Δημήτρης Μανούσης, Χρήστος Ραγκάτσης και Φώτης Πλιάκος οδεύουν προς τον Arena, με τον Κωστή Ραπτόπουλο να σταματά τη νυχτερινή του εκπομπή και να «μετακομίζει» στην πρωινή ζώνη του Metropolis μαζί με τον Νίκο Κουλιανό.

- Στις εγκαταστάσεις του Star στην Κάτω Κηφισιά μετακομίζει ο Alpha 98.9, ακολουθώντας την τηλεόραση του Alpha μετά τη σχετική συμφωνία ανάμεσα στον Δημήτρη Κοντομηνά και την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

- Ο Βασίλης Κωστόπουλος ορίστηκε ως προσωρινός γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, μέχρι την σχετική προκήρυξη για την θέση.

- Ξανά στο προσκήνιο το Ραδιόφωνο της Βουλής, με τους υπευθύνους του να δηλώνουν πως προτιμούν να εκπέμψει κατευθείαν από την ψηφιακή ραδιοφωνική μπάντα.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

- Αποχωρεί ο Ηρακλής Αντύπας από τον Sport24 103.3, ενώ επιστρέφουν στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Γιάννης Καραλής.

- «Τράμπα» μεταξύ των εκπομπών του Νίκου Συρίγου και του Γιώργου Μαστή στον Μουσικό 98.6, ο ένας στο πρωινό 7-10 και ο άλλος στο πρωινό 10-1.

- Στο πρωινό του Music 89.2 μετακινείται η Λάουρα Νάργιες, μαζί με τον Νικόλα Ράπτη, με τη Μελίνα Κόκκορη να αναλαμβάνει το βραδινό 9-11.

- Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το BBC Radio 2, στο τέλος της χρονιάς, έκανε γνωστή ο Chris Evans. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, όπως είπε, θα είναι το πρωινό του Virgin Radio.

- Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 100.3 μεταδίδεται και στα FM της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον City International 106.1.

- Με Γιώργο Παπαχρήστο, Δημήτρη Σταυρόπουλο, Γιάννη Στρατάκη και πολλές ακόμα εσωτερικές «μεταγραφές» ξεκινά το νέο πρόγραμμα των Παραπολιτικών 90.1.

- Την θέση του διευθυντή του ΣΚΑΪ 100.3 αναλαμβάνει ο Βασίλης Χιώτης, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Θέμα 104.6.

- Αλλάζει όνομα το Ραδιόφωνο 24/7 και γίνεται News 24/7 Radio 88.6, διατηρώντας το ενημερωτικό του προφίλ. Η Ζηνοβία Σαπουνά, ο Δημήτρης Μαρούλης και η Στέλλα Γκαντώνα ανάμεσα στα νέα πρόσωπα στο πρόγραμμά του, με τους Μανώλη Κοττάκη, Βούλα Κεχαγιά, Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Σίλα Σεραφείμ να βρίσκονται εκτός συχνότητας.

- Εσωτερικές ανακατατάξεις και προσθήκες στον Athens Voice 102.5, με την Άννα Αναστασίου και τον Κωστή Νικηφοράκη του Black Athena (ex Αθήνα 9.84) στο καθημερινό πρόγραμμα και πολλές νέες εκπομπές τα Σαββατοκύριακα.

- Με μείον 10 εργαζόμενους και συν δύο προσθήκες σε σχέση με πέρσι η λίστα με τις ετήσιες συμβάσεις του Αθήνα 9.84, οι οποίες από 40 έγιναν 32.

- Τις διαδικασίες για να βγει ο VFM 88.3 σε πλειστηριασμό το συντομότερο δυνατό «τρέχουν» τα αρμόδια δικαστήρια. Η τιμή εκκίνησης ορίζεται λίγο κάτω από τις 450.000 ευρώ.

- Ανανεωμένο πρόγραμμα για τον Fair Play 96.1, το νέο αθλητικό ραδιόφωνο του Νίκου Πετρουλάκη (ex Arena 89.4) και του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

- Την εντολή να ορίσει διοίκηση στην «Βήμα FM A.E.» και να πληρώσει τους εργαζομένους της εταιρείας, έδωσε με πόρισμά του το ΣΕΠΕ στην «Alter Ego» του Βαγγέλη Μαρινάκη.

- Νέο πρόγραμμα στον Σπορ FM 94.6 με «μεταγραφές» όπως ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και πολλές επιστροφές, με τους Μιχάλη Τσόχο, Βασίλη Σαμπράκο και Ηρακλή Αντύπα να αναλαμβάνουν καθημερινές εκπομπές στον σταθμό.

- Την πλειοψηφία των μετοχών του Sport24 103.3 (67%) απέκτησε ο Δημήτρης Μάρης. Μέχρι πρότινος οι μετοχές ήταν μοιρασμένες ισόποσα ανάμεσα στην 24 Media και την «Πήγασος Α.Ε.» της οικογένειας Μπόμπολα.

- Αποχωρεί από το Love Radio 97.5 έπειτα από χρόνια παρουσίας στο πρόγραμμά του ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, με προορισμό το Open.

- H MRB και η Focus-Bari γίνονται οι δύο τελικοί υποψήφιοι για την διενέργεια των ραδιοφωνικών μετρήσεων.

- Στον Επικοινωνία 94 ξεκινά εκπομπές η Λία Σαντοριναίου (ex G-Radio, Love 97.5). Νέος γενικός διευθυντής του δημοτικού ραδιοσταθμού ορίζεται ο Βασίλης Νομικός.