Τα άλλα κανάλια τσιμουδιά για τον Αμος Οζ, η ΕΡΤ κατευθείαν αφιέρωμα

Τα άλλα κανάλια τσιμουδιά για τον Αμος Οζ, η ΕΡΤ κατευθείαν αφιέρωμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γι αυτό ακριβώς τη θέλουμε την ΕΡΤ και ας χτυπιούνται οι... εχθροί της.

28 Δεκεμβρίου 2018

Η τόσο δυσφημισμένη ΕΡΤ που κατηγορείται για μύρια όσα και πολλοί ζητούν το κλείσιμό της, επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και τιμά τη μνήμη του Άμος Οζ, του σπουδαίου συγγραφέα από το Ισραήλ που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2018.

Προγραμμάτισε λοιπόν και μεταδίδει από την ΕΡΤ3, αυτό το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, την εξαιρετική εκπομπή «Οι κεραίες της εποχής μας», παραγωγής 2007, που ήταν αφιερωμένη στον διάσημο Ισραηλινό συγγραφέα. 

Σήμερα λοιπόν πέθανε ο Αμος Οζ («ποιος είπατε ότι πέθανε;» θα ρωτούν τα άλλα κανάλια) αύριο Σάββατο η ΕΡΤ παρουσιάζει μεγάλο αφιέρωμα.

«Αν μου ζητήσετε να σας πω το θέμα των βιβλίων μου με μία μόνο λέξη, θα απαντούσα: Οι οικογένειες. Αν μου ζητούσατε να σας πω το θέμα των βιβλίων μου με δύο μόνο λέξεις, θα σας έλεγα: Οι δυστυχισμένες οικογένειες. Αν μου ζητούσατε να σας πω το θέμα των βιβλίων μου με τρεις μόνο λέξεις, θα σας έλεγα: Διαβάστε τα βιβλία μου».

Ο Αμος Οζ μιλάει για το έργο του στον Ανταίο Χρυσοστομίδη, καθισμένος στο δωμάτιο που χρησιμοποιεί ως γραφείο του στη μικρή πόλη Αράντ, στη μέση της ερήμου, όχι μακριά από τη Νεκρά Θάλασσα.

Μιλάμε για μία εκπομπή τα κείμενα της οποίας γράφει η Μικέλα Χαρτουλάρη ενώ τη μουσική έχει συνθέσει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Τι να λέμε τώρα... Αριστούργημα.