Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2018 #4

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2018 #4
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σημαντικά γεγονότα στον χώρο του ραδιοφώνου, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

30 Δεκεμβρίου 2018

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

- Νέο πρόγραμμα στο διαδικτυακό Avopolis Radio με 24 παραγωγούς, εκ των οποίων οι 8 είναι νέες προσθήκες.

- Μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο από τον Μέντα 88, αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο, η οποία μεταδόθηκε live από τον ραδιοσταθμό. Τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί δύο μήνες πριν!

- «Τέλος εποχής» για τις ραδιοφωνικές μετρήσεις, οι οποίες για την τριετία 2019-2021 θα διεξάγονται από την MRB και την 361 Research Solutions, κι όχι από την Focus-Bari όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.

- Επιστρέφει στον Galaxy 92, στο μεσημεριανό 2-4, ο Αλέξης Αλεξίου (ex Nostos 100.6) μετά από 16 χρόνια.

- Στο ΕΣΡ παραπέμπεται ο Easy 97.2 για ενδεχόμενη «παράνομη μεταβολή προγράμματος», λόγω του λουκέτου στον ΑΝΤ1 FM πριν 6 χρόνια.

- Με εκπομπές και στην (πολύ) πρωινή ζώνη ο Δρόμος 89.8 και ο Λάμψη 92.3, με τους Πέτρο Πολυχρονίδη (6 με 8) και Μιχάλη Βαμβακά (6 με 7) αντίστοιχα.

- Επιστρέφει με νέες εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης, έπειτα από 3 χρόνια απουσίας, κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα.

- Απορρίπτεται από το ΣτΕ η προσφυγή του Nostos 100.6 για να διατηρήσει την Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας του, με το ΕΣΡ να την ανακαλεί ξανά.

- Στο πρωινό 8 με 9 του Αθήνα 9.84 μετακινείται η Τζίνα Μοσχολιού, μαζί με τον Νεκτάριο Νώτη, αντί του Σταμάτη Ζαχαρού που αποχώρησε από τον σταθμό. Στην θέση της στο μεσημεριανό 1-2 οι Δομίνα Διαμαντοπούλου και Μυρσίνη Λιοναράκη.

- Το ΣτΕ κρίνει νόμιμες τις χορηγίες στις ραδιοφωνικές εκπομπές, μετά από σχετική προσφυγή του Real 97.8 λόγω προστίμου ύψους 10.000 ευρώ που του επέβαλλε το ΕΣΡ.

- Νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα στον ΣΚΑΪ 100.3, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, υπό την καθοδήγηση του νέου διευθυντή του σταθμού Βασίλη Χιώτη, ο οποίος ξεκινά εκπομπές μαζί με τον Νότη Παπαδόπουλο καθημερινά 1-2 το μεσημέρι.

- Στον Ελληνικό 93.2 ξεκινά εκπομπές η Πόπη Χατζηδημητρίου (ex Galaxy 92), αναλαμβάνοντας το πρωινό 6-10. Η Έλενα Δημητράκη, που έκανε εκπομπές εκείνες τις ώρες, μετακινείται στο μεσημεριανό 1-4.

- Επιστρέφει στον Best 92.6 και με live εκπομπές η Άννα Μαρία Χαροκόπου, στην ίδια ώρα που ήταν μέχρι πρότινος (8 με 9 το βράδυ). Στο μεσοδιάστημα είχε διατηρήσει μόνο το εβδομαδιαίο mix της, τις Παρασκευές.

- Στον Music 89.2 ξεκινά εκπομπές ο Κώστας Σιτόπουλος (ex Nostos 100.6), στο πρωινό 10-1 τα Σαββατοκύριακα.

- Αναταράξεις στον Αθήνα 9.84. Το ΔΣ της «Δ.Ε.Ρ.Α.» αποφάσισε μειώσεις μισθών από 17% εως 60%, μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής απασχόλησης και την καταγγελία άλλων 4, λόγω ελλείματος 150 χιλιάδων ευρώ.

- Νέοι διευθυντές στα προγράμματα της ΕΡΑ. Ο Αλφόνσος Βιτάλης αναλαμβάνει το Πρώτο Πρόγραμμα, ο Πάνος Χρυσοστόμου το Δεύτερο, ο Πανταζής Τσάρας το Τρίτο, ο Τάσος Επιτρόπου την ΕΡΑ Σπορ, η Γιάννα Τριανταφύλλη την Φωνή της Ελλάδας και ο Μιχάλης Μεσσήνης τους περιφερειακούς σταθμούς. «Ορφανή» η θέση του γενικού διευθυντή ραδιοφωνίας, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Θαλασσινό να χαρακτηρίζει την διαδικασία «ντροπιαστική ιστορία».

- O Red 96.3 παρουσιάζει για τρεις ολόκληρες μέρες τα 963 αγαπημένα τραγούδια των ακροατών του, που προέκυψαν κατόπιν ψηφοφορίας για το «Ultimate Red Battle».

- Άγονος ο πλειστηριασμός του VFM 88.3, καθώς λίγο πριν την διεξαγωγή του το ΕΣΡ ενημέρωσε τους υποψήφιους αγοραστές πως ο σταθμός δεν έχει δικαίωμα εκπομπής.

- Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη περνά και το management του Alpha 98.9 και του Alpha 96.5 στην Θεσσαλονίκη, μετά το deal της Μότορ Όιλ με τον Δημήτρη Κοντομηνά.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

- Αξιοποιήται εκ νέου ο Party 104, αυτή τη φορά από τον Μένιο Φουρθιώτη. Ο ραδιοσταθμός εντάσσει και εκπομπές στο πρόγραμμά του, κυρίως από τηλεοπτικά πρόσωπα. Τη διεύθυνσή του αναλαμβάνει ο Θέμης Γεωργαντάς.

- Τις πααιτήσεις του Βασίλη Κωστόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, και του Γιώργου Θαλασσινού, αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ ζήτησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, μετά τον μεταξύ τους πόλεμο ανακοινώσεων.

- Υπαναχωρεί εν μέρει ο Αθήνα 9.84 ως προς τις περικοπές που είχε εξαγγείλει, ανακαλώντας τις μειώσεις μισθών αλλά εμμένοντας στην απόφασή του για απολύσεις.

- Νέο πρόγραμμα για τον Μελωδία 99.2, με τη Χριστίνα Βίδου να πηγαίνει στο πρωινό 7 με 10, τη Δήμητρα Τερρανόβα στο μεσημεριανό 12 με 4 και τον Δημήτρη Βραχνό στο απογευματινό 4 με 7.

- Απολύεται από τον Easy 97.2 η Μικαέλα Θεοφίλου, η οποία έκανε καθημερινά εκπομπές στον ραδιοσταθμό από το ξεκίνημά του το 2012, λόγω περικοπών στον όμιλο ΑΝΤ1. Την θέση της στο πρόγραμμα παίρνει η Δέσποινα Κρητικού.

- Επιστρέφουν στο Δεύτερο Πρόγραμμα ο Γιώργος Τσάμπρας, η Μαρία Μαρκουλή και ο Κώστας Θωμαϊδης, με τον Πάνο Χρυσοστόμου να αναλαμβάνει χρέη διευθυντή του σταθμού.

- Ανανεωμένο πρόγραμμα για την Φωνή της Ελλάδας, με ειδικά αφιερώματα για τους ομογενείς και την ελληνική ποίηση όλων των δεκαετιών.

- Με 6ωρο κενό στο πρόγραμμά του ο Love 97.5, λόγω των (πολλών) αποχωρήσεων που έλαβαν χώρα από το καλοκαίρι, με τελευταία περίπτωση εκείνη της Κατερίνας Γκαγκάκη που «μετακόμισε» στον Party 104.

- Στον Kiss 92.9 με εκπομπή ο Νίκος Ζώης (ex Athens DeeJay 95.2), καθημερινά 1 με 4 το μεσημέρι. Από το πρόγραμμα αποχωρεί εκ νέου ο Ηλίας Ξυνόπουλος, που έκανε εκπομπές σε εκείνες τις ώρες.

- Εκπομπή για το θέατρο ξεκινά στο Δεύτερο Πρόγραμμα, με αξιοποίηση και του αρχείου της ΕΡΑ, υπό την επιμέλεια του Σιδερή Πρίντεζη.

- Ανακαλείται για δεύτερη φορά η άδεια του VFM 88.3, με τη συχνότητά του να επιστρέφει στο κράτος. Πριν την παραπάνω απόφασή του το ΕΣΡ είχε «φρενάρει» τον πλειστηριασμό του σταθμού, τον περασμένο Οκτώβριο, ο οποίος εν τέλει κρίθηκε άγονος.

- Στον αέρα βγαίνει το «Real Christmas», το web radio του Real Group που παίζει μόνο Χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλο το 24ωρο και για όλο τον χρόνο.

- Στον Love 97.5 επιστρέφει η Εύη Βισβάρδη (ex Λάμψη 92.3), με εκπομπές καθημερινά 1 με 3 το μεσημέρι.

- Η Ευτυχία Κατσαρή και ο Γιάννης Γιαννούσης εντάσσονται στο δυναμικό του Mad Radio 106.2, η πρώτη στο πρωινό 7 με 10 και ο δεύτερος στο βραδινό 8 με 10.

- Αποχωρεί από τις ακροαματικότητες ο Love 97.5, στέλνοντας σχετική επιστολή στην Focus-Bari. Σύμφωνα με τους ιθύνοντές του ο σταθμός θα επιστρέψει στις μετρήσεις όταν αυτές διεξαχθούν από την MRB, με τη νέα χρονιά.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

- Απολύεται από τον Σπορ FM 94.6 ο Τάσος Νικολογιάννης, επί χρόνια ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού στον σταθμό, λόγω επικριτικών σχολίων που έκανε στον αέρα για τον Γιάννη Αλαφούζο.

- Αλλάζουν όνομα ο XFM 94.3 και ο Free 98.1 και γίνονται «News FM» και «Groove Radio» αντίστοιχα, χωρίς όμως αλλαγές στο προφίλ τους.

- Η Μάρτζυ Λαζάρου και η Νόνη Δούνια ξεκινούν εκπομπές στον Love 97.5, στο μεσημεριανό 3 με 5 η πρώτη και στο απογευματινό 5 με 7 η δεύτερη, με τον ραδιοσταθμό να κλείνει τα κενά που υπήρχαν στο πρόγραμμά του.

- 25 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο στον ΣΚΑΪ 100.3 λόγω της καθημερινής αναμετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον σταθμό να συμμορφώνεται και να βάζει στη θέση του ένα ακόμη ραδιοφωνικό μαγκαζίνο με τη Μάιρα Μπάρμπα.

- Την πρόθεσή τους να ξαναβγάλουν στον αέρα τον Jeronimo Groovy, στο μέλλον, εκφράζουν μέλη της οικογένειας Πρωτοπαππά που ίδρυσε τον ραδιοσταθμό, σε σχετικό ντοκιμαντέρ του Rise TV.

- Εκτός Λάμψη 92.3 ο Μέμος Κοέν (ex 99.8 Radio, Atlantis 105.2), λίγους μόνο μήνες μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τον ραδιοσταθμό, λόγω αυξημένων υποχρεώσεων.

- Λαμβάνει χώρα στο The Mall Athens ο δεύτερος ραδιομαραθωνιος του Ρυθμού 94.9 για τα Παιδικά Χωριά SOS, με τους Δημήτρη Ουγγαρέζο, Stam Din Dan Done, Ιωάννα Λαϊου και Ράνια Κωστάκη.