Ραδιόφωνα «κόβουν» τον R. Kelly λόγω των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση

Ραδιόφωνα «κόβουν» τον R. Kelly λόγω των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Απλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να προωθούμε αυτόν τον τύπο», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι παραγωγοί τους.

09 Ιανουαρίου 2019

Την απόφαση να βγάλουν έξω από τις playlist τους όλα τα τραγούδια του R. Kelly πήραν δύο R'n'B ραδιοσταθμοί στο Τέξας, o K104 και ο Smooth R'n'B 105.7, λόγω της σειράς ντοκιμαντέρ «Surviving R. Kelly» που προβάλλεται αυτές τις μέρες, η οποία φέρνει στο φως μαρτυρίες γυναικών που παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από εκείνον, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα κι όταν αυτές ήταν ανήλικες.

«Ο Smooth R'n'B 105.7 και ο Κ104 αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε από τις playlist μας τα τραγούδια του R. Kelly λόγω του πανικού που ξέσπασε στις τάξεις των ακροατών μας μετά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε ανήλικες, στα οποία φέρεται να εμπλέκεται ο R. Kelly. Δεν υπάρχουν ανάλογα σχέδια από πλευράς μας για οποιονδήποτε άλλο καλλιτέχνη», αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος που ελέγχει τα δύο ραδιόφωνα.

«Νιώθω ως γυναίκα ότι αυτό είναι ένα μέτρο στήριξης προς τις άλλες γυναίκες, δεν μπορούμε να τον προωθούμε πια. Ήμουν κι εγώ θύμα παρενόχλησης από έναν άνδρα, και δεν ήταν τόσο ακραία περίπτωση όσο αυτή (σ.σ. του R. Kelly). Αλλά, διαβάζοντας όλα τα σχόλια γύρω από το θέμα, πρέπει σε αυτό το σημείο να πάρουμε θέση» είπε η Claudia Jordan, παραγωγός του Smooth R'n'B.

«Χαίρομαι που τα ραδιόφωνα παίρνουν αυτή την απόφαση. Το ραδιόφωνο έπαιζε ανέκαθεν μεγάλο ρόλο στην κοινότητα των μαύρων, από την εποχή του κινήματος της ισότητας. Πρέπει να δράσουμε από μόνοι μας. Αν τα δικαστήρια δεν τιμωρήσουν τον R. Kelly, τότε θα το κάνουμε εμείς σταματώντας να παίζουμε τη μουσική του» δήλωσε η DeDe McGuire του Κ104.

Η καταγγελία κατά του R. Kelly υπάρχει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, έπειτα από σχετική έρευνα που έκανε για εκείνον το Buzzfeed, την οποία εκτός από τα δύο ραδιόφωνα του Τέξας πήραν και άλλα, στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τους μεγάλους ραδιοφωνικούς ομίλους των ΗΠΑ όπως η iHeartMedia, η Cumulus Media και η Entercom που ελέγχουν περίπου 1.500 ραδιοσταθμούς στη χώρα.