Ο Hit 88.9 έγινε 5 ετών και ήρθε για να μείνει

Ο Hit 88.9 έγινε 5 ετών και ήρθε για να μείνει
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί να είναι ένα -ανάμεσα σε πολλά- mainstream ραδιόφωνο, ωστόσο έχει ουκ ολίγες ιδιαιτερότητες.

23 Ιανουαρίου 2019

5 χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε αισίως ο Hit 88.9, ο οποίος βγήκε στον αέρα στις 20 Ιανουαρίου του 2014 -εν μέσω κρίσης και μνημονίων- μετά την αποτυχημένη επαναφορά του Freedom στα FM. Πρώτος του διευθυντής ο Νίκος Μυλωνάς, ως «μεταγραφή» στη συχνότητα από τον VFM 88.3.

Είναι το μόνο ραδιόφωνο που είναι «γέννημα-θρέμμα» της Frontstage, καθώς ο En Lefko 87.7, o Red 96.3 και ο Μελωδία 99.2 εξαγοράστηκαν από τον Αντώνη Λυμπέρη και τον Γιάννη Αλαφούζο, και λειτουργούν ως είχαν, με μικρές ή μεγάλες επί μέρους αλλαγές. Και το μακροβιότερο πλέον στους 88.9, μετά τον θρυλικό Jeronimo Groovy.

Είναι, επίσης, ο ραδιοσταθμός της πόλης που είναι (αυτή την περίοδο τουλάχιστον) αποκλειστικά «γυναικεία υπόθεση» (ΕΔΩ). Παραγωγοί είναι η Ελένη Μανουσάκη, η Μαίρη Ρετσίνα (στις ίδιες ώρες από την πρώτη μέρα λειτουργίας του), η Μαίρη Μαργέλη και η Πόπη Δομάζου. Γυναίκα και η ιδιοκτήτρια, η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου!

Ξεχωριστό και το ρεπερτόριό του. Δεν παίζει μόνο πρόσφατα ξένα hits όπως ο Athens DeeJay 95.2, o Music 89.2 και το Mad Radio 106.2, ούτε πολύ παλιά hits όπως ο Kiss 92.9, o Easy 97.2 και ο Galaxy 92. Είναι pop και παίζει κυρίως επιτυχίες από την τελευταία δεκαετία και τα 00's.

Στις τελευταίες ακροαματικότητες, αυτές του Δεκεμβρίου, είναι στη 12η θέση στο σύνολο με 5,7%, στην 5η θέση ανάμεσα στα ξένα ραδιόφωνα και συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά του στα κοινά 13-17, όπου βρίσκεται στην 4η θέση με 13%. Οι μετοχές του έχουν ανέβει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, ειδικά μετά τον διαγωνισμό με την «φράση που πληρώνει».

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.