Iggy Pop από τον Τζιμ Τζάρμους μόνο από την ΕΡΤ (φυσικά)

Iggy Pop από τον Τζιμ Τζάρμους μόνο από την ΕΡΤ (φυσικά)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γι αυτό τη θέλουμε τη Δημόσια Τηλεόραση: γιατί μόνο εδώ μπορούμε να βλέπουμε ταινίες που παίχτηκαν σε σινεφίλ φεστιβάλ.

28 Ιανουαρίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Θα μου πείτε βέβαια, ποιος άλλος περίμενες να προβάλει το «Gimme Danger», το περίφημο μουσικό ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους για τους The Stooges και τον Iggy Pop αν όχι η ΕΡΤ; Αδικο δεν θα έχετε. Αλλωστε αυτά αποτελούν... βαριά κουλτούρα για τα ιδιωτικά κανάλια. Αλλά, ειλικρινά, τα καταλαβαίνω και τα συμμερίζομαι... 

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου λοιπόν, στις 23:45, στη... μουσική αυτή ζώνη που καθιερώνει η ΕΡΤ2 με ταινίες του είδους (προχθές είχε τον David Bowie!), θα δούμε το «Gimme Danger» με την ιστορία των The Stooges, ενός εκ των μεγαλύτερων rock ‘n’ roll συγκροτημάτων όλων των εποχών, μέσα από το πολιτιστικό, πολιτικό, ιστορικό και μουσικό πρίσμα.

Το «Gimme Danger» είναι περισσότερο ένα «δοκίμιο» παρά μια καταγραφή. «Παρουσιάζει τις ιστορίες τους, τις επιρροές τους, το αποτύπωμά τους και αρκετά βίντεο και φωτογραφίες που βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα». Όπως οι The Stooges και η μουσική τους, το «Gimme Danger» είναι λίγο άγριο, βρόμικο, συναισθηματικό, αστείο, πρωτόγονο και αρχέγονα φτιαγμένο. Σκηνοθεσία-σενάριο: Τζιμ Τζάρμους και αυτό μόνο αρκεί.

Μην ξεχνάτε πως ο Iggy Pop θα παίξει το καλοκαίρι στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Release Festival. Ευκαιρία για προθέρμανση. 

Δεν βγαίνουμε που δεν βγαίνουμε Σάββατο βράδυ, ένας λόγος παραπάνω να καθόμαστε σπίτι (χωρίς να βάζουμε αποκλειστικά Netflix).