Εκπομπή αθλητικής ιστορίας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ

Εκπομπή αθλητικής ιστορίας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Στα γήπεδα της Ιστορίας», μία νέα σειρά με ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ από το χώρο του αθλητισμού.

30 Ιανουαρίου 2019

Είναι ένας νέος κύκλος ραδιοφωνικών εκπομπών θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ, από τις 10 το βράδυ έως και τα μεσάνυχτα. Την έρευνα και την παρουσίαση υπογράφουν ο Νάσος Μπράτσος και ο Θωμάς Σίδερης.

«Στα γήπεδα της Ιστορίας» θα ακούμε για τους αφανείς ήρωες και τις άγνωστες ιστορίες τους, φωτίζοντας έτσι την αθέατη πλευρά του αθλητισμού.

Τη Δευτέρα θα μεταδοθούν οι εξής ιστορίες:
1) Το «αετόπουλο» της Κατοχής, ο ΕΠΟΝίτης Διονύσης Χριστακόπουλος, θυμάται πώς χρησιμοποιούσαν το ποδόσφαιρο για να ενισχύσουν την αντίσταση.
2) Η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεσαριάς ξετυλίγει τον μίτο της ικαριώτικης γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου σε εθνική κατηγορία.
3) Ο Γιώργος Ουσταμπασίδης, μέλος της θρυλικής ομάδας του Ίκαρου Νέας Ιωνίας που έφτασε μία ανάσα από την Α' Εθνική, αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο γεγονότα και καταστάσεις.

Επίσης ένα αφιέρωμα στα 92 χρόνια του Εθνικού Αστέρα μέσα από τη ματιά των παλαιμάχων, ο θρυλικός αγώνας στο γκέτο Τερεζίενσταντ της Τσεχίας τον Αύγουστο του 1944 και το πρώτο μέρος του ιστορικού αφιερώματος για το αφρικανικό ποδόσφαιρο.