H προσπάθεια εκδόσεως fake ESPRESSO αποτελεί απόπειρα πρωτοφανούς εκδοτικής πειρατείας

H προσπάθεια εκδόσεως fake ESPRESSO  αποτελεί απόπειρα πρωτοφανούς  εκδοτικής πειρατείας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστολή του εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη προς τους άλλους εκδότες μέλη της Ε.Ι.Η.Ε.Α.

21 Φεβρουαρίου 2019

Ο Γιάννης Φιλιππάκης, είναι ο εκδότης των εφημερίδων Δημοκρατία, Εστία και Espresso. Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου, θέλω να σας ενημερώσω ότι ουδέποτε η εταιρεία μας έχασε τον τίτλο της ESPRESSO και φυσικά δεν τίθεται κανένα θέμα διακοπής έκδοσής της. Η ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Μ.Μ.Ε. Α.Ε., έχει καταβάλει κάθε νόμιμη ενέργεια διασφαλίσεως της απρόσκοπτης εκδόσεως της επιτυχημένης εφημερίδας. Επίσης θα λάβει κάθε νόμιμο μέτρο εναντίον όσων κακόπιστα και παράνομα επιβουλεύονται τον τίτλο της.

Η ESPRESSO εκδίδεται από το 2001 και βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις κυκλοφορίας στον σχετικό πίνακα των ημερησίων εφημερίδων. Είναι προφανές ότι η επιτυχημένη πορεία της έχει ανοίξει την όρεξη κατά καιρούς πολλών επίδοξων εκδοτών να την ανταγωνισθούν και να την αντιγράψουν, χωρίς όμως επιτυχία.

Το τελευταίο κρούσμα ξεπερνάει κάθε όριο κακοβουλίας και η προσπάθεια εκδόσεως fake ESPRESSO αποτελεί απόπειρα πρωτοφανούς εκδοτικής πειρατείας. Η παράτυπη προσωρινή κατοχύρωση - όχι οριστική αφού ήδη εκκρεμούν ανακοπές - ενός σήματος, δεν είναι ικανή προϋπόθεση έκδοσης εφημερίδας με το αυτό όνομα με ήδη κυκλοφορούσα εδω και 18 χρόνια. Η φερόμενη ως εταιρεία εκδόσεως είναι μια Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, που ιδρύθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2019 με κεφάλαιο 1.000€ (!) και εταίρο ένα φυσικό πρόσωπο που κατά το παρελθόν, μεταξύ άλλων, έχει απασχολήσει την δικαιοσύνη για διασπάθιση δημοσίου χρήματος αλλά και για δημοσιογραφικές πρωτοβουλίες αμφιβόλων κινήτρων.

Θεώρησα σκόπιμο να σας ενημερώσω ως συναδέλφους και ως μέλη της Ε.Ι.Η.Ε.Α. γι΄αυτή την προσπάθεια εκδόσεως μαιμού-εφημερίδας, που ως αποκλειστικό σκοπό έχει την ζημιά του εκδοτικού μας Ομίλου. Είναι μια προσπάθεια που εισάγει νέα ήθη στον κλάδο του Τύπου!