Ναι, στα καφενεία κάναμε το ρεπορτάζ μας για την GEA

Ναι, στα καφενεία κάναμε το ρεπορτάζ μας για την GEA
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία απάντηση στην επιστολή που έστειλε ο GEA στο e-tetRadio.

20 Φεβρουαρίου 2019

Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Στην επιστολή σας «Κανείς δε "γελά" σε τέτοιες περιπτώσεις απέναντι στους χιλιάδες δικαιούχους και τις οικογένειές τους» για το ρεπορτάζ μας με τίτλο «Της GEA τα καμώματα τα βλέπει ο δικαστής και γελάει» χαρακτηρίσατε την έρευνά μας «μέχρι το καφενείο και ου παρέκει», την ίδια στιγμή που επιδοθήκατε στην υψηλή τέχνη των δημοσίων σχέσεων και της εταιρικής επικοινωνίας που θέλει να γράφεις 1.200 λέξεις χωρίς να λες τίποτα για την ταμπακέρα.

Ναι στα καφενεία έγινε η έρευνά μας. Γιατί σε αυτούς πάτε και ζητάτε 1.500 και 2.000 ευρώ συγγενικά δικαιώματα καθ' έτος (συν ΦΠΑ) όταν μέχρι πρόπερσι ζητούσατε από -τα ίδια καφενεία- 200 ευρώ.

Και δεν μας εξηγήσατε στην επιστολή σας πώς σχεδόν δεκαπλασιάσατε τις απαιτήσεις σας σε μία χώρα που το ΑΕΠ και τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί 50% λόγω κρίσης και που ο πληθωρισμός είναι είτε αρνητικός είτε μηδενικός. Εξηγήστε μας, πώς...

Ξέρετε, και οι επιχειρηματίες τους οποίους σέρνετε στα δικαστήρια και αυτοί έχουν οικογένειες και επίσης μ' αυτούς δεν πρέπει να γελάει κανείς. Και αν σας πιάνει κάποιους στην GEA ο πόνος για τους καλλιτέχνες-δικαιούχους, ας κάνετε την κατανομή μεταξύ Grammo, Erato, Apollon από 33% και μην την έχετε 50% Grammo και από 25% οι άλλοι δύο, γιατί μας θυμίζετε τις... «χρυσές» εποχές της δισκογραφίας που κορυφαίοι τραγουδιστές προτιμούσαν να παρατήσουν το τραγούδι από το να κάνουν συμβόλαιο με τις εταιρείες.

Τέλος, στις 1.200 λέξεις της επιστολής σας δεν μας λέτε αν τελικά ισχύει το ρεπορτάζ μας... Ότι δηλαδή 8 στις 10 υποθέσεις τις χάνετε επειδή δεν ζητάτε εύλογες αμοιβές. Δεν μας δώσατε κάποιο στατιστικό στοιχείο. Ίσως επειδή αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε σωρεία αποφάσεων στα χέρια μας.