Η απάντηση της «Εφ.Συν.» στα Παραπολιτικά

Η απάντηση της «Εφ.Συν.» στα Παραπολιτικά
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με σημείωμά της η «Εφημερίδα των συντακτών» απαντά στο διπλό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

04 Μαρτίου 2019

Το πρώτο είναι ένα δισέλιδο που υπογράφει ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και αφορά -βασικά- την πολιτική γραμμή της εφημερίδας. Ενα ρεπορτάζ με σωστά πράγματα αλλά και πολλά λάθη και ανακρίβειες - σκεφτείτε πως βγάζει έναν συντάκτη που ακούει ΣΥΡΙΖΑ και φεύγει τρέχοντας, να παίρνει γραμμή από το Μαξίμου. Δύο τρεις ερωτήσεις να έκανε ο Ανδρέας και θα είχε αποφύγει τις κακοτοπιές.

Οσο για το 2ο δημοσίευμα των Παραπολιτικών, αφορά μία απόλυση που έγινε στην «Εφ.Συν.» προ διμήνου. Στη συνεταιριστική εφημερίδα. Που όλοι είναι... αφεντικά και... εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα. Κάπως έτσι έμαθαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας για «ακραίες εργοδοτικές πρακτικές» και έβαλαν τα γέλια...

Ακολουθεί ολόκληρη η απάντηση της «Εφ.Συν.» (τα δημοσιεύματα των Παραπολιτικών δεν έχουν ανέβει ακόμα στο internet):

Ο πόλεμος που διεξάγεται εναντίον της εφημερίδας μας –πολιτικός, οικονομικός, εκδοτικός– παίρνει πολλές μορφές. Τώρα εμφανίζεται και ως τάχα υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Προχθές ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας «Παραπολιτικά», υπακούοντας στη φωνή του κυρίου του, πίστεψε ότι έπιασε λαβράκι και έγραψε για «ακραίες εργοδοτικές πρακτικές» στην «Εφ.Συν.».
Ο καημένος δεν διανοείται ότι υπάρχει εφημερίδα χωρίς εργοδότη, που είναι ανεξάρτητη-συνεταιριστική και λειτουργεί με συλλογικές διαδικασίες. Είναι αδύνατο γι' αυτόν να καταλάβει ότι υπάρχουν κάποιοι που δεν εκτελούν απλώς τις εντολές των αφεντικών.
Οι πληροφορίες που του έδωσε ο πρόθυμος πληροφοριοδότης του ως «θησαυρό» αποδεικνύονται άνθρακες...
Ατύχησε, λοιπόν, ο εκδότης-διευθυντής των «Παραπολιτικών» γράφοντας για «εργοδότες», γιατί δεν είναι σε θέση να καταλάβει ένα μοναδικό συνεταιριστικό εγχείρημα, που διαθέτει εκλεγμένα όργανα σε όλα τα επίπεδα και παίρνει αποφάσεις με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Ο στόχος του απλός: πρέπει να συμβάλει και αυτός στον πόλεμο εναντίον μας, είτε ανοιχτά είτε υπογείως. Γι' αυτό και φτάνει στο σημείο να παραθέτει, και μάλιστα εντός εισαγωγικών, δήλωση του διευθυντή της εφημερίδας μας, η οποία δεν έγινε ποτέ.
Αλλά ας μην ανησυχούν τόσο πολύ αυτός και άλλοι «ενδιαφερόμενοι». Η εφημερίδα μας παραμένει πιστή στις αρχές της και εφαρμόζει απαρέγκλιτα τους κανόνες της δεοντολογίας.
Δεν ανέχεται, όμως, ούτε πρόκειται να ανεχθεί, καμιά κατάφωρη παραβίαση των κανόνων αυτών και ακόμη περισσότερο την υπονόμευση του κύρους και της αξιοπιστίας της.