Τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ πριν βγουν από τις μετρήσεις

Τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ πριν βγουν από τις μετρήσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ακροαματικότητα του Πρώτου, του Δεύτερου, του Τρίτου (που παραμένει εκτός), της ΕΡΑ Σπορ και του Kosmos, πριν... 7,5 χρόνια.

07 Μαρτίου 2019

Τον Οκτώβριο του 2011 με πρωτοβουλία του τότε γενικού διευθυντή της ΕΡΑ Δημήτρη Παπαδημητρίου, τα 5 βασικά ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ αποσύρθηκαν από τις μετρήσεις της Focus. Από τότε μέχρι σήμερα, που πλέον τις ακροαματικότητες έχει αναλάβει η MRB, έχουν μεσολαβήσει πολλά, όπως το «μαύρο» του 2013 που έφερε τα πάνω κάτω σε ό,τι αφορά την υπόθεση «δημόσια ραδιοφωνία».

Η τελευταία μέτρηση στην οποία συμμετείχε η ΕΡΑ ήταν εκείνη του Σεπτεμβρίου του 2011. Εκεί, ανάμεσα σε 39 ραδιόφωνα η ΕΡΑ Σπορ ήταν ο Νο.1 ραδιοσταθμός της ΕΡΤ σε ακροαματικότητα (12η στο σύνολο) με 6%. Δεύτερο ήταν το Kosmos (20ο στο σύνολο) με 4,8%, τρίτο ήταν το Δεύτερο Πρόγραμμα (26ο στο σύνολο) με 2,9%, τέταρτο ήταν το Τρίτο Πρόγραμμα (31ο στο σύνολο) με 2,4% και τελευταία η τότε ΝΕΤ FM (36η στο σύνολο) με 2,1%.

Εκείνη την περίοδο η ΕΡΑ Σπορ ήταν χωρίς αμφισβήτηση ο «δεύτερος πόλος» στην αθλητική ενημέρωση, μαζί με τον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, έχοντας όμως χαμηλότερη ακροαματικότητα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, οπότε και ήταν μόνιμα στους 10 πρώτους. Λίγο καλύτερη η εικόνα για το Kosmos, που στον ανταγωνισμό των «εναλλακτικών» ραδιοφώνων διεκδικούσε την πρωτιά μαζί με τον Best 92.6.

Αρκετά πίσω στον ανταγωνισμό των έντεχνων ραδιοφώνων το Δεύτερο Πρόγραμμα, με τον Μελωδία 99.2 και τον Δίεση 101.3 να είναι αμφότεροι στην πρώτη δεκάδα. Ομοίως και για την ΝΕΤ FM που ήταν ο πρωτελευταίος ενημερωτικός ραδιοσταθμός της λίστας, μαζί με τον Βήμα 99.5, πίσω μόνο από τον Αθήνα 9.84. Το Τρίτο Πρόγραμμα είναι μια κατηγορία από μόνο του, κι εκτός των άλλων δεν συμμετέχει ούτε στις νέες μετρήσεις.