Επίσημη πρώτη για την νέα ΕΡΤ

Επίσημη πρώτη για την νέα ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ανανεωμένο πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

07 Μαρτίου 2019

Σε μια επιτυχημένη τελετή με την Ανδριάννα Παρασκευοπούλου να μας υποδέχεται, παρουσιάστηκαν επισήμως οι (ουκ ολίγες) αλλαγές που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε χαρακτηριστικά πως η ΕΡΤ «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ιδιωτικές και δημόσιες τηλεοράσεις του εξωτερικού» και πως αποτελεί «έναν δημόσιο, οικείο θησαυρό, μια περιουσία του ελληνικού λαού, μια πολύτιμη οικονομική, πολιτιστική και διπλωματική δύναμη». Παράλληλα προανήγγειλε τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας της ΕΡΤ, η οποία θα δοθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση.

Εν συνεχεία ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος, σχολιάζοντας το νέο της πρόγραμμα ανέφερε ότι «αποτελεί το αποτέλεσμα δύσκολων προσπαθειών για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, μέσα σε δύσκολες οικονομικές συγκυρίες», ενώ για την κριτική που ασκείται στη δημόσια ραδιοτηλεόραση δήλωσε πως «υπάρχουν δημόσια αγαθά που δεν είναι για πούλημα και που μόνο μια δημόσια τηλεόραση μπορεί να προσφέρει: Υπάρχει η κοινωνία, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός και η τηλεοπτική τεχνολογία του μέλλοντος, ένας τομέας που είμαστε χρόνια μπροστά».

Τους βασικούς πυλώνες του νέου προγράμματος και των νέων υπηρεσιών παρουσίασαν η Δώρα Αναγνωστοπούλου, παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1, ο προϊστάμενος τμήματος αθλητικής ενημέρωσης Περικλής Μακρής, ο κριτικός κινηματογράφου και σύμβουλος ξένου προγράμματος Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος και ο γενικός διευθυντής νέων μέσων Γιάννης Βουγιουκλάκης.

Στην ίδια τελετή έκανε την επίσημη πρώτη του και το «Better Love», το τραγούδι της Κατερίνας Ντόυσκα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ. Στην σκηνή για την παρουσίαση του τραγουδιού βρέθηκαν η Κατερίνα Ντούσκα μαζί με τους σχολιαστές του φετινού διαγωνισμού, τον Γιώργο Καπουτζίδη και τη Μαρία Κοζάκου.