Ούτε μία hip hop συναυλία, ούτε για δείγμα

Ούτε μία hip hop συναυλία, ούτε για δείγμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι και αν είναι το πιο πλούσιο, συναυλιακά, καλοκαίρι; Το πιο δημοφιλές και ζωντανό μουσικό είδος απουσιάζει...

08 Μαρτίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Κοιτώντας λοιπόν τη λίστα με τα live του καλοκαιριού (προστέθηκε και ο Dj Snake), μετράμε 28 διαφορετικές συναυλίες αλλά ούτε μία από αυτές δεν είναι hip hop. Ούτε μία έτσι για δείγμα.

Την ίδια ώρα κοιτάζεις τις νέες κυκλοφορίες στο NME (που μόνο hip hop δεν το λες) και βλέπεις πως ακόμα κι εκεί το hip hop σαρώνει. Να μην πω για αμερικάνικα περιοδικά γιατί εκεί θα χάσουμε τη μπάλα.

Αφήστε δε το Primavera Sound της Βαρκελώνης που προσαρμόστηκε γρήγορα-γρήγορα στη -μαύρη!- μουσική του σήμερα. Εκτός αν τους βγάλουμε άσχετους και αυτούς... 

Αλλά και στα ελληνικά σχολεία να κάνεις μία βόλτα θα καταλάβεις τι ακούνε οι πιτσιρικάδες. Το ελληνικό hip hop παρουσιάζεται τόσο δυνατό που δεν αφήνει τίποτε άλλο να πάρει ανάσα, τα σπρώχνει όλα στο περιθώριο της μουσικής πραγματικότητας.

Πώς γίνεται τώρα μετά από όλα αυτά να μην πραγματοποιείται ούτε μία συναυλία hip hop μέσα στο καλοκαίρι είναι ένα ερώτημα που δεν βρίσκει εύκολα απάντηση. Δεν θα είχε κόσμο; Θα αστειεύεστε... Το φοβούνται οι διοργανωτές; Δεν είμαι σίγουρος.

Πάντως σε αυτό το ωραίο και γεμάτο συναυλιακό καλοκαίρι (το καλύτερο των τελευταίων ετών όπως έχουμε πει) οι οπαδοί του hip hop μοιάζουν σαν να είναι ανεπιθύμητοι και αποκλεισμένοι. Η μουσική τους, πάντως, είναι σίγουρα.

Οι μεγάλοι σε ηλικία δεν μπορούν να καταλάβουν το hip hop θα πείτε. Δίκιο έχετε. Φαίνεται στα ελληνικά ραδιόφωνα άλλωστε. Τόσο εκτός μουσικής πραγματικότητας δεν πρέπει να ήταν ποτέ άλλοτε. Είμαστε καταδικασμένοι