Ποια Χαρούλα Αλεξίου και ποια Ελενα Ακρίτα; Ο Σάκης Μουμτζής!

Ποια Χαρούλα Αλεξίου και ποια Ελενα Ακρίτα; Ο Σάκης Μουμτζής!
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η Χάρις Αλεξίου; Δεν έπρεπε να καταθέσει υπέρ της Μυρσίνης Λοΐζου στο δικαστήριο, τότε;

25 Μαρτίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

«Τη Μυρσίνη τη γνωρίζω από παιδάκι. Μου είπε τι είχε συμβεί μετά από μία κλήτευση, που έλαβε, γιατί ντρεπόταν. Είναι πολύ έντιμη. Δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με τα οικονομικά και δεν είχε πάρει είδηση ότι λάμβανε σύνταξη, που δεν δικαιούταν» είχε καταθέσει η Χαρούλα Αλεξίου

Στη ουσία κατέθεσε για έναν άνθρωπο της οικογένειάς της, όπως θα έκαναν όλοι, λέγοντας όσα γνώριζε η ίδια. Και είπε αυτό που πίστευε για τη Λοϊζου και τι της εκμυστηρεύθηκε η ίδια η Μυρσίνη. Μεμπτόν; Οχι δα, Το αντίθετο θα ήταν μεμπτό. Απλώς η Χάρις Αλεξίου μετά τη συναυλία της για τις καθαρίστριες και τη συνολικότερη στάση της έχει μπει στο στόχαστρο συγκεκριμένων κύκλων.

Παράδειγμα, ο Σάκης Μουμτζής, καθηγητής πανεπιστημίου και αρθρογράφος στον Φιλελεύθερο και το Liberal (φανατικός υποστηριχτής του Αδωνι Γεωργιάδη αν σας λέει κάτι). Ο κ.Μουμτζής ανέβασε το παρακάτω tweet. Και δεν ήταν ο μόνος μια και πολλοί βγήκαν να γράψουν. Επικριτικά. Εναντίον της.


Η Ελενα Ακρίτα που δεν κωλώνει -γενικά- υπερασπίστηκε φυσικά την Αλεξίου. Με μία απάντηση που θα έκανε τον κάθε Μουμτζή να ντρέπεται. Αλλά που... 
«Ήρεμα λίγο οι κανίβαλοι. Αυτός ο τόπος χρωστάει πολλά στη Χαρούλα Αλεξίου. Την αγαπάμε και την τιμάμε, αφήστε ήσυχη αυτή τη σπουδαία γυναίκα. Αλλο διαφωνία κι άλλο δολοφονία χαρακτήρα. Ο κόσμος καίγεται κι εμείς θα λιθοβολήσουμε τη Χαρούλα; Που εκτός από μεγάλη φωνή είναι και Η ψυχούλα; Ε, δεν είμαστε καλά».

Ήρεμα λίγο οι κανίβαλοι. Με μία μικρή φράση τα είπε όλα.