Πρόστιμο στο iefimerida για άρθρο κατά του Κώστα Βαξεβάνη

Πρόστιμο στο iefimerida για άρθρο κατά του Κώστα Βαξεβάνη
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το δικαστήριο απεφάνθη υπέρ του εκδότη του Documento, για κείμενο που είχε γράψει για εκείνον ο Χρήστος Ράπτης τον Δεκέμβριο του 2016.

25 Μαρτίου 2019

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου το άρθρο με τίτλο «Άκου γιγαντάκο Βαξεβάνη» που δημοσιεύτηκε στο iefimerida πριν 2,5 περίπου χρόνια «προχώρησε στο αδίκημα της παράνομης και με δόλο προσβολής της προσωπικότητας του Κώστα Βαξεβάνη», με αποτέλεσμα να επιβληθεί χρηματική ποινή ύψους 15.000 ευρώ στον αρθρογράφο και ιδιοκτήτη του portal, Χρήστο Ράπτη, για αποκατάσταση. Επιπλέον το iefimerida είναι υποχρεωμένο να δημοσιεύσει την περίληψη της απόφασης εντός 15 ημερών, διαφορετικά θα του επιβάλλεται πρόστιμο 1.500 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης.

Στο κείμενό του ο Χρήστος Ράπτης έγραφε μεταξύ άλλων: «φαίνεται ότι ο Κωστάκης ο Μπαξεβάνης, που βλέπει τη φυλλάδα του να πατώνει κυκλοφοριακά (πήγαινε για 150.000 φύλλα την εβδομάδα και με το ζόρι κρατιέται λίγο πάνω από τα 10.000 φύλλα χωρίς καπέλο και χωρίς να έχει δει ακόμα τον πάτο), χάνει την ψυχραιμία του και γράφει αγυρτείες, νομίζοντας ότι αποκαλύπτει τα απόκρυφα μυστικά του iefimerida. Ενώ, στην πραγματικότητα, πουλάει φούμαρα και στα δικαστήρια που θα τον πάμε θα δει τα δικά μας απόκρυφα, θα τα κάνει όλα γαργάρα και θα κάνουμε όλοι εδώ στο iefimerida διακοπές το καλοκαίρι με τα λεφτά που θα του πάρουμε».