Ο Μάκης Μηλάτος, το ραδιόφωνο και ο Scott Walker

Ο Μάκης Μηλάτος, το ραδιόφωνο και ο Scott Walker
Ακολουθήστε μας στο Google news

Βρισκόμασταν στην εποχή του Ρόδον 94.4 -αν θυμάμαι καλά- όταν ο Scott Walker κυκλοφόρησε το αριστουργηματικό «Tilt».

26 Μαρτίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Ηταν τότε που ο Μάκης Μηλάτος, είχε «τρελαθεί» με το άλμπουμ και το εκθείαζε συνεχώς στο ραδιόφωνο. Μας μυούσε σε αυτό, μυούσε τους ακροατές παίζοντας έναν άκρως experimental και αντιραδιοφωνικό δίσκο. Αλλά και τι έγινε; Ηταν (είναι) απίστευτο άλμπουμ που έσπαγε τις συμβάσεις γενικότερα, επομένως και τις ραδιοφωνικές.

Ηταν οι εποχές -και πιο παλιότερα- που μεγαλώναμε με το ραδιόφωνο και μαθαίναμε μουσική μέσα από αυτό. Ηταν οι εποχές -και πιο παλιότερα- που οι παραγωγοί έκαναν καλή και σοβαρή δουλειά, ανατρέφοντας γενιές ολόκληρες και κάνοντάς τες φαν της μουσικής.

Ο Μάκης Μηλάτος κινείται χρόνια τώρα στην καλή όχθη του ραδιοφώνου και συνεχίζει ακόμα στον Athens Voice 102.5, τα Σαββατοκύριακα, 6 με 8 το απόγευμα. Εγραψε για τον Scott Walker και στο site τους. Ιδού ένα απόσπασμα:

Απ' αυτόν τον μουσικό με τα πολλά πρόσωπα, θέλω να μιλήσω για όσα έκανε τα τελευταία 25-30 χρόνια, βυθιζόμενος αργά και με μοναδικό τρόπο στη σκοτεινή πλευρά του μελοδράματος, βασανίζοντας τον εαυτό του με τέτοια εμμονή στη λεπτομέρεια που κανείς άλλος δεν είχε. Όταν χρειάστηκε έναν ήχο μαστίγιου, έψαχνε μήνες να βρει έναν παλαίμαχο οδηγό άμαξας για να του δώσει ακριβώς αυτό που χρειαζόταν. Νομίζω πως κανείς άλλος δεν έφτασε τόσο μακριά εξερευνώντας το μελόδραμα και το σκοτάδι και κανείς δεν μπόρεσε να χειριστεί την προσωπική του μονομανία με πιο δημιουργικό τρόπο.