H αειθαλής Omara Portuondo με γεύση από Κούβα

H αειθαλής Omara Portuondo με γεύση από Κούβα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ναι, η γνωστή Omara Portuondo, η κυρία του Buena Vista Social Club,, έρχεται και πάλι στην Αθήνα προσθέτοντας την πόλη μας ως σταθμό στην παγκόσμια περιοδεία της, «Last Kiss Tour».

10 Απριλίου 2019

Μαζί της μία μεγάλη ορχήστρα μουσικών από την Κούβα και ανάμεσά τους και ο διάσημος πιανίστας Ρομπέρτο Φονσέκα για μία βραδιά στις 15 Ιουλίου στην Τεχνόπολη. Εχει και καινούργιο άλμπουμ, το «Omara Siempre», αλλά έχει και πολλά κλασικά τραγούδια να μας πει. Η μπάντα της Portuondo (μαζί με τον Ibrahim Ferrer) συμμετείχε στο άλμπουμ Buena Vista Social Club το 1996. Αυτό οδήγησε όχι μόνο σε περισσότερες περιοδείες αλλά και την εμφάνισή της στο ντοκιμαντέρ Buena Vista Social Club του Wim Wenders. Αμέσως μετά έβγαλε δύο ακόμη άλμπουμ για την ετικέτα του World Circuit: Buena Vista Social Club παρουσιάζει την Omara Portuondo (2000) και την Flor de Amor (2004).
Η Omara είναι πλέον 88 ετών. Αλλά ακόμα τραγουδάει και ηχογραφεί δίσκους. «Αγαπάω τη θάλασσα και κολυμπάω σχεδόν όλο τον χρόνο. Αλλά πάνω απ’ όλα αγαπάω την μουσική. Όποιος ζει μέσα στην μουσική και δίπλα στην θάλασσα, είναι σαν να ξαναγεννιέται κάθε μέρα..», λέει.


Τεχνόπολη