Ο Nakhane, «one to watch» τύπος...

Ο Nakhane, «one to watch» τύπος...
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Nakhane είναι ένας Νοτιοαφρικανός τραγουδιστής, συνθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός με στοιχεία από Prince και David Bowie κι έρχεται στο Summer Nostos Festival για ένα ιδιότυπο live.

10 Απριλίου 2019

Ο Nakhane είναι ένας Νοτιοαφρικανός τραγουδιστής, συνθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός με στοιχεία από Prince και David Bowie κι έρχεται στο Summer Nostos Festival για ένα ιδιότυπο live.  Mόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η Μαντόνα ανάρτησε φωτογραφία του στον λογαριασμό της στο Instagram παρουσιάζοντάς τον ως έναν από τους αγαπημένους της νέους καλλιτέχνες που την εμπνέουν. Εχει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία μάλιστα. Στα 19 του χρόνια αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος, και τότε η οικογένεια αλλά και η εκκλησία στην οποία ανήκε αποφάσισαν ότι με την προσευχή μπορεί αυτό να αλλάξει. Ακολούθησαν έξι αλλοπρόσαλλα, μαρτυρικά χρόνια που ο Nakhane είχε γίνει το σύμβολο, poster boy, της τοπικής εκκλησίας και της συντηρητικής κοινωνίας για το πώς ο Θεός μπορεί να σβήσει την ερωτική έλξη που νιώθει για τους άνδρες.
Ο Guardian τον αποκαλεί ο «one to watch» ενώ τον ενέπνευσαν οι Anohni, Busi Mhlongo, David Bowie, Mbongwana Star και Nina Simone. Το πρώτο του άλμπουμ ήταν το Brave Confusion, ενώ ακολούθησε το You will not die – o τίτλος είναι σαφής αναφορά στο όνειρο που άλλαξε τη ζωή του.

Σκηνή στο Κανάλι
Summer Nostos Festival