Προεκλογικός «τηλεμαραθώνιος» στο Open

Προεκλογικός «τηλεμαραθώνιος» στο Open
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δημοσκοπήσεις, debates, έκτακτες εκπομπές και ντοκιμαντέρ, για κάτι παραπάνω από έναν μήνα.

22 Απριλίου 2019

Από σήμερα και μέχρι τις εκλογικές αναμετρήσεις της 26ης Μαϊου και 2ας Ιουνίου, οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του Open θα εμπλουτιστούν με πληροφορίες και συζητήσεις για τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές.

Σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του καναλιού θα ενημερώνει το τηλεοπτικό κοινό όλες αυτές τις μέρες και με έκτακτες εκπομπές, ενώ βασικό ρόλο θα παίξουν και οι χρήστες των social media, θέτοντας τα ερωτήματά τους στους καλεσμένους των εκπομπών μέσα από το hashtag #OPENekloges.

Από τη συχνότητα του Open θα προβάλλονται:

1) Δημοσκοπήσεις: Μέχρι τις κάλπες, το ΟΡΕΝ θα παρουσιάσει σειρά δημοσκοπήσεων για Δήμους, Περιφέρειες, αλλά και για την ευρω-κάλπη. Με αφετηρία τη δημοσκόπηση για την περιφέρεια Αττικής στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος 7 τη Δευτέρα 22 Απριλίου, δημοσκοπήσεις θα παρουσιαστούν από την εκπομπή της Έλλης Στάη ΟΡΕΝ ΜΙND (Πέμπτη 9 Μαΐου), από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (Δευτέρα 20 Μαΐου), αλλά και από τις εκπομπές «Ώρα Ελλάδος 5.30» και «Ώρα Ελλάδος 7.00».

2) Τηλεμαχίες: Υποψήφιοι «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους στις εκπομπές του σταθμού («Ώρα Ελλάδος 5.30», «Ώρα Ελλάδος 7.00», «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και ΟΡΕΝ ΜΙΝD), αλλά και σε έκτακτες πολιτικές εκπομπές, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις απόψεις τους.

-Τη Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» τηλεμαχία-debate τριών υποψηφίων Δημάρχων Θεσσαλονίκης.

-Την Πέμπτη 2 Μαΐου, στην εκπομπή ΟΡΕΝ ΜΙΝD τηλεμαχία τεσσάρων υποψηφίων για το δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

*Μέχρι τις εκλογές θα ακολουθήσουν και άλλες τηλεμαχίες.

3) «Η Ευρώπη για μένα»: Ο Σωτήρης Δανέζης επιμελείται μια νέα σειρά ολιγόλεπτων βίντεο, στα οποία νέα πρόσωπα από όλους τους χώρους, της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού, των γραμμάτων, της οικονομίας και του επιχειρηματικού χώρου εξηγούν τι είναι για εκείνους η Ευρώπη, απαντώντας στο τι περιμένουν και τι προσδοκούν από τις Βρυξέλλες και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

4) Ντοκιμαντέρ: Ο Σωτήρης Δανέζης παρουσιάζει τα μεγάλα διακυβεύματα και τις μεγάλες προκλήσεις των ευρωεκλογών και σκιαγραφεί την επόμενη ημέρα της Ευρώπης.

5) Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων: Την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες (20 Μαΐου έως 24 Μαΐου) το κεντρικό δελτίο του OPEN μεγαλώνει σε διάρκεια και φιλοξενεί υποψηφίους των Ευρωεκλογών, αλλά και πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής που ανταλλάσσουν επιχειρήματα και απόψεις.

6) «Εκλογές 2019: Η ώρα της Ευρώπης»: Έκτακτες πολιτικές εκπομπές, στις οποίες το τμήμα διεθνών ειδήσεων του σταθμού, αλλά και οι πολιτικοί συντάκτες ενημερώνουν για τις ευρωεκλογές με συνεντεύξεις και ρεπορτάζ.

7) «Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2019: Η ώρα του Πολίτη»: Έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

8) 26η Μαΐου #OPENekloges: Την ημέρα των εκλογών το ΟΡΕΝ, με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού του, αλλά και το δίκτυο ανταποκριτών του στο εξωτερικό, θα καταγράφει λεπτό προς λεπτό τη διαδικασία, από νωρίς το πρωί μέχρι τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου.

«Τώρα ό,τι συμβαίνει: Εκλογές 2019»: Η Φαίη Μαυραγάνη και η δημοσιογραφική της ομάδα καλύπτουν από νωρίς το πρωί όλες τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας.

- «Εκλογές 2019: Η ώρα της κάλπης»: Ειδική εκπομπή για την ψηφοφορία και την εκλογική διαδικασία με καλεσμένους στο στούντιο, συνδέσεις, ανταποκρίσεις, αποστολές και ρεπορτάζ.

- «Εκλογές 2019: Η ώρα της απόφασης»: ο εκλογικός μαραθώνιος του ΟΡΕΝ από το απόγευμα μέχρι… όποια ώρα χρειαστεί.

- «Εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα»: μετά τη λήξη του εκλογικού μαραθωνίου και μέχρι την επόμενη εκπομπή της Δευτέρας 27 Μαΐου «Ώρα Ελλάδος 5.30», θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών, για Ευρωεκλογές, Δήμους και Περιφέρειες.