Τηλεοπτικό Πάσχα της... Μαρμότας

Τηλεοπτικό Πάσχα της... Μαρμότας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά;

22 Απριλίου 2019

Του Σωτήρη Μανιάτη

Μπήκαμε λοιπόν στη Μεγάλη Εβδομάδα και τα κανάλια προσαρμόζουν τα προγράμματα τους κατά κάποιον τρόπο στο πνεύμα των ημερών. Η συνταγή είναι γνωστή. Τόσο γνωστή που κάθε φορά νομίζεις ότι (ξανα)ζεις το προηγούμενο Πάσχα...

Έτσι στον ΑΝΤ-1 θα απολαύσουμε για... νιοστή φορά την εξαιρετική σειρά με την υπογραφή του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» (εκκίνηση τη Μεγάλη Τετάρτη, 20.45) με έναν εξαιρετικό Ρόμπερτ Πάουελ να ενσαρκώνει τον Χριστό και τον δικό μας Γιώργο Βογιατζή στον ρόλο του Ιωσήφ. Την έχουνε δείξει τόσες φορές που πλέον έχουμε μάθει τα λόγια από δυο, τρεις ρόλους απέξω. Πρόκειται πάντως για μια εξαιρετική παραγωγή. Από το κανάλι βέβαια δεν θα λείψει και η «Βίβλος» που θα ακολουθεί (23.00) επίσης πολυπαιγμένη θρησκευτική μίνι σειρά.

Στον ALPHA φέτος το ρίχνουν στις παιδικές κατά κύριο λόγο ενώ στον ΣΚΑΪ θα μεταδώσουν δύο ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου που επίσης έχουμε δει αρκετές φορές καθώς κάνουν το γύρο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών. Το κανάλι του Φαλήρου θα μεταδώσει «Τα πάθη του Χριστού» με τη Μόνικα Μπελούτσι (Μεγάλη Πέμπτη, 22.30) αλλά και τον «Βαραββά» με τον Άντονι Κουίν ( Μεγάλη Παρασκευή, 15.30).

Στη γνωστή του συνταγή και φέτος το STAR θα κάνει εκκίνηση με κωμωδία «Νώε για μια εβδομάδα» με Στιβ Καρέλ και Μόργκαν Φρίμαν (Μεγάλη Τετάρτη, 21.00). Αργότερα την ίδια μέρα θα το ρίξει και στον παλιό «Σπάρτακο» (1960) με Κερκ Ντάγκλας, Λόρενς Ολιβιέ, Πίτερ Ουστίνοφ αλλά θα πρέπει να έχετε... αϋπνίες για να το δείτε καθώς θα μεταδοθεί στις 03.30. Και το δεύτερο μέρος θα προβληθεί ίδια ώρα τη Μεγάλη Πέμπτη με το κανάλι να προγραμματίζει να μεταδώσει και την «Ιωάννα της Λωραίνης» με τη Μίλα Γιόβοβιτς (00.15). Και τη Μεγάλη Παρασκευή θα μας ξαναδείξει για πολλοστή φορά το επίσης εξαιρετικό «Μπεν Χουρ» των 11 Όσκαρ το οποίο όμως για το δείτε επίσης πρέπει να είστε έτοιμοι για ξενύχτι καθώς μεταδίδεται στις 03.30 και καθώς είναι και μεγάλης διάρκειας -και με τα γνωστά διαφημιστικά του STAR-, αναμένεται να κρατήσει... κομματάκι παραπάνω οπότε μπορείτε και να πάτε απευθείας εκκλησία για την πρώτη Ανάσταση.

Το OPEN μπαίνει για πρώτη φορά σε τηλεοπτικό Πάσχα ρίχνοντας αρκετές ταινίες όπως «Ο Υιός του Θεού» (Μεγάλη Τρίτη, 21.00) αλλά και μίνι σειρές «A.D. The Bible Coninues» (εκκίνηση Μεγάλη Τετάρτη, 20.00) . Το κανάλι διαθέτει και «Βαραββά» αλλά με Μπίλι Ζέιν (Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή στις 12.00).

Στη Δημόσια Τηλεόραση θα έχουμε τη μίνι σειρά «Βίβλος» (Μεγάλη Παρασκευή 13.30) ενώ στις 17.45 θα μεταδοθεί «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου» με Μαξ φον Σίντοφ, Τσάρλτον Ίστον,. Σίντνεϊ Πουατιέ. Στην ΕΡΤ-2 ξεκινά τη Μεγάλη Τρίτη η σειρά «Πόντιος Πιλάτος» ενώ η ΕΡΤ-3 μεταδίδει καθημερινά ντοκιμαντέρ όπως «Ιστορικά προσκυνήματα», «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» κ.α.

Όποιο λοιπόν θα βρεθούν και τη Μεγάλη Εβδομάδα μπροστά από τις μικρές τους οθόνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα τηλεοπτικό Πάσχα της... Μαρμότας. και θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη... σύγχυση καθώς καθώς σειρές και ταινίες μεταδίδονται πότε από το ένα και πότε από το άλλο και κάποια στιγμή... χάνεται η μπάλα.

Άντε λοιπόν καλά κουράγια,

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση...