Όταν η Cosmote TV «αντέγραψε» το μεγαλύτερο troll της τηλεοπτικής ιστορίας

Όταν η Cosmote TV «αντέγραψε» το μεγαλύτερο troll της τηλεοπτικής ιστορίας
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το τρέιλερ που ξάφνιασε τους πάντες και έκανε μεγάλο «ντόρο», βασίστηκε σε ένα παλιό περιστατικό που έγινε σε δύο κανάλια στις ΗΠΑ.

13 Μαΐου 2019

Λίγο πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, το περασμένο Σάββατο, η ροή του Cosmote Sport 1 HD από το ΟΑΚΑ διεκόπη απότομα και εμφανίστηκε ένας μαυροφορεμένος άνδρας, με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του και αλλοιωμένη φωνή, που έλεγε ότι «αναγκάζομαι να σταματήσω τη ζωντανή μετάδοση, γιατί θέλω την προσοχή σας. Σε έναν μήνα από τώρα, αυτοί που φταίνε θα τιμωρηθούν. Και κανείς δεν μπορεί να τους σώσει. Ο χρόνος... αρχίζει να μετράει αντίστροφα».

Εν τέλει, μετά από λίγη ώρα, η συνδρομητική πλατφόρμα ανέφερε σε κρόουλ ότι η «πειρατεία» στο κανάλι ήταν ένα τρέιλερ για την αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ», που θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Ιουνίου από τα κανάλια της.

Η βασική ιδέα της παραπάνω «παρέμβασης» θυμίζει παλιότερα πραγματικά περιστατικά τηλεπειρατείας, κυρίως στις ΗΠΑ. Εκ των οποίων το διασημότερο είναι εκείνο που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 1987. Τα «θύματα» ήταν δύο κανάλια με έδρα το Σικάγο, και μάλιστα το ίδιο βράδυ. Πρωταγωνιστής ήταν ένας άνδρας ντυμένος Max Headroom μπροστά από ένα αυτοσχέδιο κινούμενο σκηνικό -παρόμοιο με του πραγματικού Max Headroom- ο οποίος «μπήκε» στις συχνότητές των τηλεοπτικών σταθμών παρεμβάλλοντας τα link τους, το σήμα δηλαδή που πηγαίνει από τα στούντιο στους πομπούς.

Το πρώτο περιστατικό έγινε στο βραδινό δελτίο των 9 του WGN TV. Την ώρα που προβάλλονταν οι αθλητικές ειδήσεις του καναλιού, στις οθόνες αρχικά έπεσε μαύρο για μερικά δευτερόλεπτα και ύστερα έκανε την εμφάνισή του ο μυστηριώδης άνδρας. Για 25 δευτερόλεπτα η εικόνα έδειχνε εκείνον να κουνά το κεφάλι του (γελώντας μάλλον) με ήχο από παράσιτα. Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του παρουσιαστή του δελτίου, όταν επανήλθε η ροή του WGN TV: «Λοιπόν, αν απορείτε για το τι έγινε, το ίδιο αναρωτιέμαι κι εγώ».

Το δεύτερο περιστατικό έγινε δύο ώρες αργότερα, στις 11.15 το βράδυ, σε άλλο κανάλι. Το WTTW εκείνη την ώρα έπαιζε ένα επεισόδιο του Doctor Who, όταν ο «Max Headroom» ξαναχτύπησε. Για κάτι παραπάνω από 1 λεπτό ο τηλεπειρατής «τρόλλαρε» με αλλοιωμένη φωνή το WGN TV και τον κανονικό Max Headroom. Τραγουδούσε, άνοιξε ένα αναψυκτικό, ύψωσε το μεσαίο του δάχτυλο, έπαιξε με ένα γάντι και γελούσε συνέχεια.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε όταν σε μια στιγμή έβγαλε τη μάσκα, χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό του, έσκυψε, κατέβασε τα παντελόνια του και πίσω του, ένα άλλο άτομο ντυμένο νεράιδα, του έριχνε... ξυλιές με ένα ραβδί, ενώ εκείνος ειρωνευόταν τους αστυνομικούς που θα τον κυνηγούσαν. Μέχρι και σήμερα πάντως, η ταυτότητα του «δράστη» παραμένει άγνωστη.