ΜΑΓΕΙΑ: Όταν η Όπερα συνάντησε τη Μόδα

ΜΑΓΕΙΑ: Όταν η Όπερα συνάντησε τη Μόδα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστροφή μετά από 2 χρόνια για το event που συνδυάζει το Λυρικό Θέατρο με την Υψηλή Ραπτική

14 Μαΐου 2019

Με στόχο να υπογραμμίσει τον σύγχρονο χαρακτήρα και τα σημεία σύγκλισης των δύο κόσμων, το project Όπερα και Μόδα, που βασίστηκε σε μια ιδέα της δημοσιογράφου Ίσμας Τουλάτου και το οποίο επιμελήθηκε ο διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος, υπόσχεται μια βραδιά… μαγική.

Μέσα από το project θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η δουλειά της Tina Kalivas, μιας διεθνώς καταξιωμένης, ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριας κι ενδυματολόγου.

Η Μόδα έρχεται σε διάλογο με αποσπάσματα από έργα των Τσαϊκόφσκι, Μπελλίνι, Όφενμπαχ, Ροσσίνι, Μότσαρτ, Ντελίμπ, Ντβόρζακ, Μάγερμπερ αλλά και Σακελλαρίδη τα οποία θα ερμηνεύσουν οι μονωδοί της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη, Άρτεμις Μπόγρη, Ινές Ζήκου, Τζίνα Φωτεινοπούλου και Πέτρος Μαγουλάς, σε μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Γιάκα.

Η βραδιά πλαισιώνεται από χορογραφίες που υπογράφουν οι Αγάπιος Αγαπιάδης, Ελεάνα Ανδρεούδη, Γιώργος Βαρβαριώτης, Φώτης Διαμαντόπουλος, Ντανίλο Ζέκα, Όλγα Ζουρμπινά, Μαργαρίτα Κώστογλου, Γιάννης Μπενέτος, Έκτωρ Μπολλάνο, Έλτον Ντιμρότσι, Θανάσης Σολωμός, Ελευθερία Στάμου και θα τις ερμηνεύσουν Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ.

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 21.00

 

H είσοδος είναι ελεύθερη χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.ORG και στο .nationalopera.gr

Έναρξη προεγγραφής 28/05 στις 12.00