Eurovision απόλαυση με τη σημαία της Παλαιστίνης μέσα στο Τελ Αβίβ

Eurovision απόλαυση με τη σημαία της Παλαιστίνης μέσα στο Τελ Αβίβ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η έκπληξη ήρθε κατά τη διάρκεια της βαθμολογίας των κρατών, όταν το Ισλανδικό συγκρότημα των Hatari είχε το σθένος να υψώσει την παλαιστινιακή σημαία σε ζωντανή μετάδοση.

19 Μαΐου 2019

Και να το παρακολουθήσουν live, εκατομμύρια τηλεθεατές, σε όλο τον κόσμο. Ενα συγκρότημα από την Ισλανδία με ήχο σαν των Rammstein και δίχως ιδιαίτερες πιθανότητες επιτυχίας, αποδεικνύεται ο ουσιαστικός νικητής αυτού του, από κάθε άποψη, αστείου διαγωνισμού.

Το κοινό μέσα στο εκθεσιακό κέντρο αντέδρασε με αποδοκιμασίες και οι σκηνοθέτες του σόου έτρεχαν να περισώσουν ότι μπορούσαν.

Εστειλε και η Madonna ένα μήνυμα με δύο χορευτές αγκαλιά, με τη σημαία της Παλαιστίνης και του Ισραήλ στην πλάτη τους, αλλά πολλοί είδαν την κίνησή της με πολλές επιφυλάξεις, δεν βάζεις το θύμα δίπλα στον θύτη, λένε. Ας μην το συζητήσουμε, δεν έχει νόημα. Καλά το έκανε η Madonna έστω κι έτσι...

Πάντως η κίνηση των Hatari είναι πιο αποδοτική και περνάει στον κόσμο -ειδικά σε αυτόν τον κόσμο, τον απολιτίκ- περισσότερο από οποιοδήποτε μποϊκοτάζ. Καλός ο Roger Waters εννοείται, δεν το συζητάμε, αλλά το μήνυμα διαδόθηκε καλύτερα με τους Hatari