Το Liberal έκανε πολιτική ανάλυση στο «Mama» του Sin Boy κι εμείς γελάμε ακόμα

Το Liberal έκανε πολιτική ανάλυση στο «Mama» του Sin Boy κι εμείς γελάμε ακόμα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Αν δεν το ξέρατε, το κομμάτι με τα εκατομμύρια views κρύβει «μπόλικες ιδέες για την πολιτική και την οικονομία».

19 Μαΐου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Και όλα αυτά επειδή ο Sin Βoy περηφανεύεται ότι το αυτοκίνητό του έχει υποστεί μετατροπές σε σχέση με την εργοστασιακή του κατάσταση.

Η βαθυστόχαστη ανάλυση που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο Liberal.gr και είναι του Αλέξανδρου Σκούρα. Φταίει ο κομμουνισμός λοιπόν μια και «συνεργεία τροποποίησης υπάρχουν και στην κομμουνιστική Κούβα. Εκεί, λόγω της απομόνωσης του καθεστώτος, δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα ανταλλακτικά για να συντηρήσει κανείς το αυτοκίνητό του, οπότε οι Κουβανοί χρειάζεται να καταφεύγουν σε διάφορες έξυπνες πατέντες».

 

 

Αντιθέτως, στην καπιταλιστική Δύση, «αν κανείς το θέλει πραγματικά και μπορεί να διαθέσει τα απαιτούμενα χρήματα, μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο αυτοκίνητό του, από μικρές βελτιώσεις μέχρι ολικές αναμορφώσεις τύπου “Pimp my Ride”».

Και βγάζει συμπέρασμα: «Είναι ένας θρίαμβος του καταμερισμού εργασίας και της δύναμης των αγορών να απαντούν όχι μόνο στις άμεσες ανάγκες μας, αλλά και στις πιο παιγνιώδεις επιθυμίες μας».

Επίσης, σύμφωνα με τον θεούλη πια Αλέξανδρο Σκούρα, ο Sin Boy θα καταφύγει στον Παναμά (όπως λέει στους στίχους του) επειδή είναι «μια χώρα φορολογικός παράδεισος και με εξαιρετικά χαμηλή φορολογία».

Οσο για τον συνεργάτη του Sin boy που τραγουδάει «νομίζουν ότι βγάζω φράγκα από τα drugs, bro / δεν ξέρουν ότι βγάζω από τα raps, bro», είναι φανερό πως αναφέρεται, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, στη «μαύρη οικονομία που παρά τη φαινομενική της ευελιξία δεν είναι βιώσιμη λύση, καθώς δεν δίνει πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικά και επενδυτικά εργαλεία».

Μιλάμε για Δελφινάριο κανονικό, τέτοιο καταπληκτικό άρθρο δεν πρέπει να έχουμε διαβάσει ποτέ. Α ρε Sin Boy, αν ήξερες πόσο βαθυστόχαστο είναι το κομμάτι σου - τον βλέπετε άλλωστε στη φωτό τον καλλιτέχνη, σε προβληματισμό...

Πού τους βρίσκουν όλους αυτούς στο Liberal αλήθεια;