Και εγένετο Mad TV, πριν 23 χρόνια (βίντεο)

Και εγένετο Mad TV, πριν 23 χρόνια (βίντεο)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στις 6/6/96 το μουσικό κανάλι βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα.

06 Ιουνίου 2019

Προς το τέλος της (παλιάς) αναλογικής τηλεοπτικής μπάντας, στα 68 UHF, σαν σήμερα πριν 23 χρόνια εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά το Mad. Το μουσικό κανάλι που ιδρύθηκε από τον Ανδρέα Μ. Κουρή και έμελλε να γίνει το δημοφιλέστερο της κατηγορίας του στην Ελλάδα.

Στην πρώτη του μετάδοση (βίντεο) βλέπουμε μεταξύ άλλων τους συντελεστές των πρώτων εκπομπών του σταθμού, με παρουσίαση από τον ιδιοκτήτη του, και το πρώτο βίντεο κλιπ που έπαιξε το Mad. Εκείνο του Firestarter των Prodigy, με την θρυλική εμφάνιση του αείμνηστου Keith Flint.

Σε αυτά τα χρόνια το Mad αναπτύχθηκε σε πολλούς τομείς. Επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, συνεργάστηκε με άλλους ελεύθερους και συνδρομητικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δημιουργώντας θεματικά κανάλια, εξαπλώθηκε σε τομείς πέρα από την τηλεόραση (άλλες φορές με επιτυχία, άλλες χωρίς), διοργάνωσε διάφορα events, έδωσε βήμα σε πολλούς μετέπειτα κεντρικούς παρουσιαστές κ.ά.

10 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Mad απέκτησε παρουσία και στο ραδιόφωνο, με την λειτουργία του Mad Radio 106.2. Αρχικά με μεικτό ρεπερτόριο (ελληνικό και ξένο), και στη συνέχεια μόνο με ξένα hits.

Από το e-tetRadio ευχές για ακόμα μεγαλύτερη μακροημέρευση.