Ενας Iggy αιωνίως νεανίας...

Ενας Iggy αιωνίως νεανίας...
Ακολουθήστε μας στο Google news

O Iggy Pop ανέβηκε στη σκηνή του Release Festival, το βράδυ του Σαββάτου, στις 11 ακριβώς.

22 Αυγούστου 2019

 Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Από κάτω υπήρχε ένα τεράστιο πλήθος, περισσότεροι από 15 χιλιάδες θεατές περίμεναν για να τον δουν. Και μπήκε ορμητικά διαλύοντας οποιαδήποτε αμφιβολία (δεν) υπήρχε για τις αντοχές ενός ανθρώπου που έφτασε, πλέον, στα 73 του. Ετρεξε on stage, γυμνός από τη μέση και πάνω (όπως πάντα), να δονείται με το σώμα του και ξεκινώντας το σετ του, ανάποδα, με μερικά από τα μεγάλα του τραγούδια πρώτα-πρώτα: τι «I Wanna Be Your Dog» ακούσαμε, τι «Gimme Dannger», τι «The Passenger», ακόμα και το «Lust For Life» έπαιξε μέσα στο πρώτο εικοσάλεπτο σηκώνοντας το Φάληρο στον αέρα.

Προφανώς και δεν είναι όπως ήταν πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια, αλλά για την ηλικία του παραμένει απίστευτα ενεργός πάνω στη σκηνή, «οργώνοντάς» την απ' άκρου εις άκρον, κατεβαίνοντας και στο κοινό για να τραγουδήσει μαζί με τον κόσμο. Stage diving δεν έκανε και ούτε κάτι ακραίο αυτή τη φορά, να βγάλει το παντελόνι του π.χ. όπως συνηθίζει συχνά-πυκνά. Ηταν πιο τυπικός, όσο τυπικός μπορεί να είναι φυσικά ο Iggy. Επαιξε μεταξύ άλλων το «The Jean Genie» ως αναφορά στον David Bowie, το «Repo Man» από το ομώνυμο φιλμ, το «Real Wild Child (Wild One)» και στο encore διασκεύασε κι ένα κομμάτι από τον Nick Cave.

Νωρίτερα, ήταν η σειρά των James να βρεθούν στη σκηνή του Release Athens, ένα συγκρότημα που εμφανίζεται τακτικά στην Ελλάδα, μην σας πω και κάθε χρόνο. Η αλήθεια είναι ωστόσο πως αυτή τη φορά ήταν ανέλπιστα καλοί. Και ήταν ορεξάτος και ο Tim Booth, o τραγουδιστής τους. Επαιξαν ηλεκτρικά, ακούσαμε τα μεγάλα τραγούδια τους, ο κόσμος φάνηκε να το απολαμβάνει δεόντως. Αποτελούν άλλωστε ένα από τα αγαπημένα ονόματα του ελληνικού κοινού.

Ακόμα πιο νωρίς, απόγευμα και με τον ήλιο από πάνω να καίει ακόμα, είδαμε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα, καινούργια, βρετανικά συγκροτήματα. Λέγονται Shame, παίζουν πανκ και είναι αρκετά θορυβώδεις. Κι αυτοί έχουν έναν χαρισματικό, καθώς φαίνεται, τραγουδιστή συν έναν πολύ δραστήριο μπασίστα. Δικαιολόγησαν πλήρως το hype που δημιουργήθηκε πέρυσι γύρω από το όνομά τους με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ..