Ο Χαρούλης έπαιξε με την «ακριβότερη χορδή»

Ο Χαρούλης έπαιξε με την «ακριβότερη χορδή»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με δύο βραδιές –όπως ήταν αναμενόμενο-, άρχισε από το Θέατρο Βράχων το καλοκαιρινό ταξίδι του Γιάννη Χαρούλη στην Ελλάδα.

15 Ιουνίου 2019

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Φωτογραφία: Niki Riga

Ως γνωστόν, μία βραδιά για τον Γιάννη Χαρούλη δεν είναι αρκετή και είναι παράδοση πλέον να παίζει δύο ή ακόμα και περισσότερα βράδια στις καλοκαιρινές συναυλίες του στην Αθήνα.

Το Θέατρο Βράχων την Πέμπτη 12 Ιουνίου -οπότε και πραγματοποιήθηκε η συναυλία που είχε αναβληθεί το βράδυ της Τρίτης- είχε ήδη γεμίσει σχεδόν μιάμιση ώρα πριν την έναρξη.

Λίγο πριν τις εννέα και μισή, o Γιάννης Χαρούλης ανέβηκε στη σκηνή εν μέσω ενθουσιασμού από το κοινό του –το δικό του φανατικό κοινό που τον ακολουθεί στις συναυλίες του και που δημιουργεί μια πραγματικά «καυτή» ατμόσφαιρα σε αυτές.

Την ατμόσφαιρα αυτή αξιοποιεί για να μετατρέψει τις συναυλίες του σε ένα διονυσιακό γλέντι όπου ανακατεύει περίτεχνα δικές του επιτυχίες και αγαπημένα του τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, τα οποία ωστόσο έχει κάνει δικά του.

Έτσι και στο Θέατρο Βράχων ο Γιάννης Χαρούλης δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο. Από το «Βάστα» το νέο του τραγούδι και τις «Μαγγανείες», το «Μιλώ για σένα», τον «Ακροβάτη»- μία από τις πολλές φορές που άναψαν καπνογόνα, το «Τριανταφυλλάκι», μέχρι Ηπειρώτικα για να ξαναγυρίσει στην Κρήτη και στη συνέχεια στα «Ξωτικά» που αφιέρωσε στον «αγαπημένο του Σωκράτη», «Χειμωνανθός», «Έλα πάρε με»- από τις ωραιότερες εκτελέσεις, στα «Μαλαματένια Λόγια» η φωνή του έγινε μία με αυτή του κόσμου, «Όταν χαράζει», «Μου βγήκες στο Μπαλκόνι», « Το Λευτεριώ», «Τι λάθος κάνω», «Σου μιλώ και κοκκινίζεις», «Βασιλική» «Πάντα θλιμμένη χαραυγή», « Το Σκουλαρίκι», «Ερωτόκριτος» και για φινάλε όπως πάντα το «Ξενύχτησα στην πόρτα σου».

Αλλά και από…πoσοτικης άποψης το πρόγραμμα ήταν χορταστικό, καθώς διήρκεσε τρεις ώρες, ενώ την τελευταία ώρα η συναυλία απογειώθηκε και σχεδόν όλο το θέατρο χόρευε και τραγουδούσε.

Μαζί του επί σκηνής ο Λευτέρης Ανδριώτης στη λύρα, ο Μιχάλης Καλκάνης στο κοντραμπάσο, ο Βασίλης Μπαχαρίδης στα κρουστά, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στα πνευστά, ο Θανάσης Τζίνγκοβιτς στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Πάνος Τόλιος στα κρουστά και ο Mark Nieuwenhuis στην τρομπέτα.

Από το 2002 και την πρώτη εμφάνιση στο θέατρο του Λυκαβηττού, που παρακολουθούμε τις συναυλίες του, ο Γιάννης Χαρούλης εξακολουθεί να εκπέμπει σεμνότητα και ευγένεια ακόμα και όταν είναι στην σκηνή με τόσες χιλιάδες κόσμου μπροστά του.

Ταυτόχρονα είναι ο τραγουδιστής που εκτός από ρεκόρ στα εισιτήρια σπάει και καρδιές καθώς στις συναυλίες του το γυναικείο κοινό εμφανώς υπερτερεί αριθμητικά του ανδρικού.

Ο Γιάννης Χαρούλης όμως είναι και… γενναιόδωρος: «Για εσάς θα χρησιμοποιήσω την ακριβότερη χορδή μου» είπε καθώς όταν ετοιμαζόταν να παίξει την «Ουρά του Αλόγου» έσπασε η χορδή από το λαούτο του.