Το ΒΗΜΑ την έκανε, το Documento την πλήρωσε

Το ΒΗΜΑ την έκανε, το Documento την πλήρωσε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το ΒΗΜΑ (αλλά και το in.gr) παρουσίασαν πολύ πονηρά μία είδηση αλλά τα περίφημα ellnika hoaxes αμολούσαν χαρταετό...

02 Ιουλίου 2019

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 Η «είδηση» ήταν η εξής, όπως αντιγράφουμε από τους τίτλους τους: «Ζάεφ και Πάιατ μαζί« το ένα, «Ζάεφ και Πάιατ με άκρα μυστικότητα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής» το άλλο.

Εσείς τι καταλαβαίνετε δηλαδή; Μήπως ότι ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ πήγαν στη Χαλκιδική για να κάνουν... μπάνια, σε ξεχωριστά μέρη μάλιστα, ο ένας στο πρώτο «πόδι» και ο άλλος στο δεύτερο; Οχι βέβαια, ο νους όλων μας πήγε σε κάποια μυστική συνάντηση των δύο. Το έγραψαν πονηρά τα δύο sites για να κερδίσουν χτυπήματα ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Δεν είναι τυχαίο που έσπευσε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ να το διαψεύσει στο Twitter.

Ερχονται λοιπόν τα ellnika hoaxes και πολύ σωστά αναγνωρίζουν την πονηριά των δύο αυτών sites: «Τα ανωτέρω δημοσιεύματα, αν και δεν αναφέρουν συγκεκριμένα περί "συνάντησης", είναι γραμμένα με τρόπο που έδωσαν την εντύπωση πως ο Πάιατ και ο Ζάεφ συναντήθηκαν στη Χαλκιδική».

Τι έκαναν γι αυτό τα ellnika hoaxes; Τίποτε. Αλλά τιμώρησαν το Documento που έγραψε κάτι εναντίον του ΒΗΜΑτος: «Το Βήμα δεν είναι η πρώτη φορά που περιγράφει συνάντηση που δεν έγινε. Αυτή τη φορά πρόκειται μια υποτιθέμενη συνάντηση Ζάεφ με τον πρέσβη στην Αθήνα Πάιατ». Βέβαια εδώ δεν περιέγραψαν συνάντηση, απλώς άφηναν να εννοηθεί πως υπήρχε. Το τιμώρησαν δείχνοντάς του ξανά «κίτρινη κάρτα» στο facebook, μειώνοντας έτσι τη διάχυση των ειδήσεων στο πιο δημοφιλές από τα social media.

Δηλαδή τα ellnika hoaxes δεν «τιμωρούν» εκείνους που ανέβασαν μία παραπλανητική είδηση για να μπερδέψουν τον κόσμο (ακόμα και τον Πρέσβη που τη διέψευσε) αλλά εκείνον που μπερδεύτηκε;

Ομως, γιατί τα ellinika hoaxes δεν τιμωρούν και το ΒΗΜΑ αφού και αυτό διέδωσε fake news. Η διάψευση της πρεσβείας είναι συγκεκριμένη, όπως την αναφέρουν τα ίδια τα hoaxes: «Δεν υπήρξε καμία μυστικότητα σε αυτή την μετακίνηση». Ενώ το ΒΗΜΑ το λέει ξεκάθαρα; «Πάιατ με άκρα μυστικότητα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής». Εδώ γιατί δεν δείχνει κίτρινη κάρτα;  Αυτά δεν είναι fake news; Υπήρχε ή δεν υπήρχε μυστικότητα