«Four Seasons» τον Οκτώβριο

«Four Seasons» τον Οκτώβριο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο σούπερσταρ του βιολιού Nigel Kennedy, έρχεται στο Ηρώδειο, στις 7 Οκτωβρίου.

27 Αυγούστου 2019

Τριάντα χρόνια πριν, ο Nigel Kennedy με την ηχογράφηση του Four Seasons (Τέσσερις Εποχές), του Vivaldi, έφερε την επανάσταση στην κλασσική μουσική. Η ηχογράφηση του 1989 κέρδισε μια θέση στο βιβλίο Guinness ως το καλύτερο κλασικό έργο όλων των εποχών. Ο Nigel Kennedy δεν έχει μόνο αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους βιολιού στον κόσμο, αλλά είναι ο πρώτος σε πωλήσεις κλασικός βιολιστής όλων των εποχών.

Οι Τέσσερις Εποχές κυκλοφόρησαν σε LP, κασέτα και CD. Μετά από μια εβδομάδα, το άλμπουμ εκτοξεύτηκε στο Νο.1 του Classical Charts του Ηνωμένου Βασιλείου και μπήκε στην λίστα με τους Top 75 πιο εμπορικούς δίσκους της χώρας. Η ταινία για την ηχογράφηση του Four Seasons και η τηλεοπτική προβολή της την περίοδο των Χριστουγέννων ανέβασε το άλμπουμ στο Top 30 της ίδιας λίστας και τελικά, μετά από μερικές εβδομάδες, έφτασε μέχρι το No.3. Τα δισκοπωλεία πουλούσαν 2 αντίτυπα του άλμπουμ ανά λεπτό.

Ο Nigel Kennedy, στο Ηρώδειο, θα ερμηνεύσει στο πρώτο μέρος, δύο από τα πιο διάσημα κονσέρτα του Johann Sebastian Bach: Κονσέρτο για βιολί σε ΛΑ ελάσσονα, BWV 1041 και κονσέρτο για δύο βιολιά σε ΡΕ ελάσσονα, BWV 1043. Στο δεύτερο μέρος, θα παρουσιαστεί ολόκληρο το έργο του Αντόνιο Βιβάλντι «Οι Τέσσερις Εποχές».