Η ΕΡΤ τιμά απόψε τη μνήμη του Σταύρου Τσιώλη

Η ΕΡΤ τιμά απόψε τη μνήμη του Σταύρου Τσιώλη
Ακολουθήστε μας στο Google news

update: Και η τηλεόραση της Βουλής παρουσιάζει ταινία του απόψε.

23 Ιουλίου 2019

Φτωχότερη από σήμερα η οικογένεια του ελληνικού κινηματογράφου, καθώς το πρωί ο Σταύρος Τσιώλης «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 82 ετών.

update: Και ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων θα τιμήσει τη μνήμη του Σταύρου Τσιώλη, προβάλλοντας την ταινία «Παρακαλώ Γυναίκες, μην Κλαίτε», απόψε στις 23:00. Αυτή είναι η καλύτερή του ταινία, σίγουρα. 

Η ΕΡΤ 2 λοιπόν απόψε στις 23:00 παρουσιάζει την ταινία «Μια τόσο μακρινή απουσία», του 1985, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σταύρου Τσιώλη με τους Πέμυ Ζούνη, Δήμητρα Χατούπη, Μηνά Χατζησάββα, Ζαχαρία Ρόχα, Μπέτυ Βαλάση, Κωνσταντίνο Τζούμα, Βίνα Ασίκη κ.ά.

Πολύ γρήγορα αντανακλαστικά από τη Δημόσια Τηλεόραση, όπως πρέπει να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, Αυτός είναι άλλωστε ο παιδευτικός ρόλος της ΕΡΤ.

Η ταινία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1985, τιμήθηκε με τα βραβεία Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου, Β΄ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερης Φωτογραφίας, καθώς και με Ειδική Μνεία Κριτικών.

Υπόθεση: Η Αγγελική, μια κοπέλα που «φτιάχνει τον κόσμο με το νου της», όπως την κατηγορεί η μητέρα της, εξεγείρεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να κλείσει την κατατονική αδελφή της Αλεξάνδρα στο ψυχιατρείο. Την παίρνει από εκεί μέσα και την οδηγεί στη γενέτειρά τους, στην Πελοπόννησο, όπου όμως και εκεί το κλίμα είναι εχθρικό και δυσοίωνο για τις δύο γυναίκες. Καταδιωκόμενες θα γυρίσουν στην πρωτεύουσα, θα κλειστούν σ’ ένα διαμέρισμα, και σε μια ύστατη απελπισμένη προσπάθεια να υπερασπιστεί την ελευθερία τους, η Αγγελική θα ταμπουρωθεί και θα κλείσει με καρφιά την πόρτα.