Media News εν τάχει (26/07)

Media News εν τάχει (26/07)
Ακολουθήστε μας στο Google news

ΕΤΙΤΑ εναντίον Star και Alpha, για την συνεργασία τους στο τεχνικό κομμάτι.

26 Ιουλίου 2019

Η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης αναφέρει στην ανακοίνωση-καταγγελία της, ότι το πρώτο κανάλι χρησιμοποίησε συνεργείο του δεύτερου, για να βγάλει ζωντανή σύνδεση στο δελτίο ειδήσεών του:

Πριν λίγες μέρες ο τηλεοπτικός σταθμός STAR χρησιμοποιώντας τηλεοπτικό συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, έβγαλε ζωντανή σύνδεση στο βραδινό δελτίο ειδήσεων.
Τονίζουμε ότι μετά την συγκατοίκηση των δύο τηλεοπτικών σταθμών, στις τριμερείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία των ενώσεων (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ, ΕΠΗΕΑ), οι διοικήσεις του STAR και του ALPHA είχαν δώσει διαβεβαιώσεις πως τα κανάλια θα κρατήσουν την αυτοτέλειά τους και δε θα υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα. Δυστυχώς όμως μέχρι αυτήν την στιγμή υπάρχουν αρκετά κρούσματα αλλά και πρακτικές που μαρτυρούν το αντίθετο.

Εμείς καλούμε τις διοικήσεις των δύο καναλιών να τηρήσουν άμεσα όσα οι ίδιοι υπέγραψαν στα πρακτικά του Υπ. Εργασίας και να πάψουν άμεσα αυτές οι τακτικές. Τακτικές που αν μη τι άλλο θέτουν σε κίνδυνο πολλές θέσεις εργασίας.

Τέλος καλούμε το Υπ. Εργασίας να μεριμνήσει και να λάβει όλα τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που χρειάζονται για την προστασία των εργαζομένων.

Ο αριθμός των εργαζομένων, πάντως, και στα δύο κανάλια παραμένει πάνω από το όριο των 400.

-------------------------

Το αρχείο της ΕΡΤ τιμά την Τώνια Μαρκετάκη. Στο ert.gr έχει ανέβει ένα από τα επεισόδια της εκπομπής «Παρασκήνιο», η οποία είναι αφιερωμένη στην μεγάλη σκηνοθέτιδα που έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα πριν 25 χρόνια.

-------------------------

Διαθέσιμο στα smartphone και στα tablet είναι πλέον το Έθνος. Η εφαρμογή του για Android είναι έτοιμη στο Google Play Store, ενώ σύντομα θα ανέβει και η αντίστοιχη για iOS στο App Store. Ένα ακόμα βήμα εξέλιξης για το portal του Ιβάν Σαββίδη.

-------------------------

Συνεχίζει στην Cosmote TV η Bundesliga 2, η οποία ξεκινά την νέα της σεζόν το τετραήμερο από 26/7 εως 29/7. Το Cosmote Sport 3 HD θα μεταδόσει τα παιχνίδια:
Στουτγκάρδη - Αννόβερο (Παρασκευή, 21.30)
Ντιναμό Δρέσδης - Νυρεμβέργη (Σάββατο, 14.00)
Αμβούργο - Ντάρμσταντ (Κυριακή, 14.30)
Αρμίνια Μπίλεφελντ - Σαν Πάουλι (Δευτέρα, 21.30)